Ωραίες αυτές οι καρέκλες οι διευθυντικές στις ταινίες, που προεξέχουν από το κεφάλι του πρωταγωνιστή και δίνουν έναν ακόμα πιο δραματικό τόνο στη σκηνή. Εσύ όμως γυρνάς το πάτωμα του γραφείου με τις μικρές ρόδες της καρέκλας που έχεις λιώσει από τις Πανελλήνιες του 2011 και ψάχνεις έμπνευση για την επόμενη από το Pinterest ή από την αγαπημένη σου σειρά στο Netflix. Ώρα λοιπόν να μάθεις πώς πρέπει να είναι η καρέκλα που είναι ιδανική για σένα, που επίσης θα ταιριάζει με όλα τα έπιπλα γραφείου https://www.theodoridi.com/ που έχεις αγοράσει αυτά τα χρόνια (δεν νομίζω να είναι και αυτά από τις Πανελλήνιες του ’11).

  1. Με το σωστό υλικό

Ναι, το ντιζάιν της απίστευτης καρέκλας που βρήκες στο internet τα σπάει, όμως το υλικό από το οποίο είναι κατασκευασμένη είναι ό,τι πιο κοντά στο τσιμέντο. Σταμάτα πριν τη «βάλεις» στο καλάθι: Μια καρέκλα γραφείου https://www.theodoridi.com/epipla-grafeiou/karekles  που θα μπορεί να σε υποστηρίξει σε όλες τις ώρες της τηλεργασίας θα πρέπει να είναι από υλικά που θα «αναπνέουν». Τουτέστιν, αφρώδη υλικά. Πέρα όμως από την πλάτη και το κάθισμα, ο σκελετός της καρέκλας και ο μηχανισμός της θα πρέπει να είναι γερής κατασκευής (μεταλλικής, αλουμινένιας κλπ.). Δεν είναι classy να πέσεις από την καρέκλα κατά τη διάρκεια του Zoom meeting.

  1. Με την οσφυϊκή υποστήριξη

Μπορεί να έχεις καθίσει σωστά, μέχρι το βάθος της καρέκλας, όμως όταν σηκώνεσαι πάλι πονάς στη μέση και στην πλάτη. Αυτό συμβαίνει γιατί η καρέκλα σου δεν σου παρέχει την κατάλληλη οσφυϊκή υποστήριξη. Μια καρέκλα για να χαρακτηριστεί «εργονομική» πρέπει να υποστηρίζει τη λεκάνη, να επιτρέπει τη χειροκίνητη ρύθμισή της ώστε το «μαξιλαράκι» της να εφαρμόζει ακριβώς στα μέτρα της σπονδυλικής σου στήλης.

  1. Με την κατάλληλη ρύθμιση ύψους

Μην αρχίσεις να κυκλοφορείς με μεζούρες στα καταστήματα με έπιπλα γραφείου: η σωστή καρέκλα έχει ρυθμιζόμενο ύψος, αφού πρέπει να προσαρμόζεται ανάλογα το ύψος του γραφείου σου. Επίσης, φρόντισε με τη ρύθμιση ύψους που θα κάνεις να ακουμπούν τα πόδια σου ακριβώς στο πάτωμα, χωρίς να «σέρνονται» ούτε να αιωρούνται.

  1. Με την περιστροφή

Όπως η Γη και η Σελήνη, έτσι θα πρέπει να μπορείτε να περιστρέφεστε κι εσείς χάρη στη νέα σας καρέκλα. Το να σέρνετε μια καρέκλα μέχρι να φτάσετε στη μοίρα που θέλετε, πέρα από το ότι καταλήγει στο να χαλάτε το πάτωμα, χάνετε και τον χρόνο σας. Μια με μια περιστροφή λοιπόν κερδίζετε κι εσείς χρόνο ζωής, και το πάτωμά σας.

Η ιδανική καρέκλα λοιπόν είναι μια καρέκλα – υποστηρικτής, τόσο στη δουλειά σας όσο και στην πλάτη σας. Φροντίστε λοιπόν να κάνετε γι’ αυτήν την κατάλληλη έρευνα αλλά και την κατάλληλη επένδυση