Στον Δήμο Κασσάνδρας έχουν παρατηρηθεί αρκετά φαινόμενα πυρκαγιάς σε κάδους απορριμμάτων που δημιουργούνται από την εναπόθεση υπολειμμάτων στάχτης από τζάκι που δεν έχει σβήσει εντελώς.

Ο Δήμος παρακαλεί τους κατοίκους που κάνουν χρήση καυσόξυλων σε τζάκια ή ξυλόσομπες να βεβαιώνονται ότι τα υπολείμματα στάχτης δεν περιέχουν κάρβουνα αναμμένα.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση του Δήμου Κασσάνδρας: 

«Τις τελευταίες ημέρες έχουν παρατηρηθεί αρκετά φαινόμενα πυρκαγιάς σε κάδους απορριμμάτων που δημιουργούνται από την εναπόθεση υπολειμμάτων στάχτης από τζάκι που δεν έχει σβήσει εντελώς!!!

Παρακαλούνται οι κάτοικοι που κάνουν χρήση καυσόξυλων σε τζάκια ή ξυλόσομπες να βεβαιώνονται ότι τα υπολείμματα στάχτης δεν περιέχουν κάρβουνα αναμμένα.

Ειδικά εμείς που έχουμε την τύχη να μένουμε στην Περιφέρεια και να ασχολούμαστε και με αγροτικές εργασίες είναι προτιμότερο να χρησιμοποιούμε την στάχτη ως λίπασμα στα δέντρα και στα κηπευτικά μας.

Υπάρχει τρόπος απλά να υπάρχει θέληση να βοηθήσουμε να κρατάμε τα χωριά μας καθαρά να χαιρόμαστε τις μικρές μας κοινωνίες και να απολαμβάνουμε το προνόμιο που ζούμε και μεγαλώνουν τα παιδιά μας σε έναν από τους όμορφους νομούς της Ελλάδος.

Ευχαριστούμε για την κατανόηση».