Έντονα είναι από χθες αργά το βράδυ τα φαινόμενα της κακοκαιρίας σε πολλές περιοχές του νομού όπου τα εκχιονιστικά μηχανήματα της Περιφέρειας βρίσκονται επί ποδός για την αντιμετώπιση των δυσμενών καταστάσεων που μπορεί να επιφέρει ο χιονιάς.

Σε ανάρτηση του ο Αντιπεριφερειάρχης Χαλκιδικής, Ιωάννης Γιώργος, ο οποίος εφιστά την προσοχή των πολιτών κάνει λόγο για συνεχή και αδιάλειπτη παρουσία των εκχιονιστικών, ευχαριστεί το προσωπικό για την «μάχη» που δίνει, τονίζοντας συνάμα  την συνεισφορά της Αστυνομίας στον «δύσκολο» αγώνα που καλούνται να αντιμετωπίσουν για ακόμη μια φορά εν μέσω κακοκαιρίας.

Μεταξύ άλλων ο ίδιος κάνει λόγο για κάποιους που όπως φαίνεται παίρνουν αψήφιστα την επικινδυνότητα της κατάστασης και δεν έχουν αίσθηση του τι ακριβώς συμβαίνει.

Δείτε αναλυτικά την ανάρτηση του Αντιπεριφερειάρχη Χαλκιδικής:

Είτε αρέσει σε κάποιους, είτε όχι, η παρουσία από τα μεσάνυχτα μέχρι τούτη την ώρα των εκχιονιστικών μηχανημάτων στους δρόμους αρμοδιότητας της Περιφέρειας, ήταν συνεχής και αδιάλειπτη. Αυτό αναγνωρίστηκε απ’όλους και κυρίως από την αρμόδια για την ασφάλεια των οδηγών Τροχαία Πολυγύρου, την οποία ευχαριστούμε για την μεγάλη τους συνεισφορά στον αγώνα μας για ασφαλή μετακίνηση των κινούμενων στο οδικό μας δίκτυο. Όσον αφορά τους «αποκλεισμένους» του 15λέπτου (δύο εκ των οποίων άφησαν και τα αυτοκίνητά τους στην άκρη του δρόμου), οι οποίοι περίμεναν την επιστροφή των εκχιονιστικών (τέσσερα τον αριθμό) που είδαν ότι πηγαινοέρχονταν για να αποφύγουν την τοποθέτηση αλυσίδων, ορθώς η τροχαία με ενημέρωσε ότι θα προβεί σε αφαίρεση πινακίδων και κακώς στα πλαίσια της κοινωνικής ευαισθησίας που πρέπει να διέπει τα Σώματα Ασφαλείας τους απέτρεψα να το πράξουν, χωρίς να ξέρω τί έγινε στο τέλος. Λοιπόν, τέρμα η πλάκα με όλους όσους ξεκινούν να έρθουν στην ορεινή Χαλκιδική πιστεύοντας ότι μπορούμε να «ξύσουμε» την άσφαλτο για να κυκλοφορούν αυτοί χωρίς αλυσίδες και με λάστιχα 10ετίας! Καλή συνέχεια σε όλους, τα φαινόμενα είναι σε εξέλιξη και μάλιστα από τις 8.30πμ με ιδιαίτερη ένταση γι αυτό ιδιαίτερη προσοχή απ’όλους μας. Ευχαριστώ όλο το προσωπικό που για ένα δεκάωρο «παλεύει»για την ασφάλειά μας!