Γράφει η Μορφούλα Ντέμπλα

Ακόμη μια γυναίκα που καταλαμβάνει μία ιδιαίτερα σημαντική θέση σε Δήμο του νομού είναι η Μαρία Σαράντη, δικηγόρος στο επάγγελμα, η οποία εξελέγη για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου στον Δήμο Πολυγύρου.

Πρόκειται για μια γυναίκα επιστημών, με είκοσι (20) χρόνια πορείας στην δικηγορία η οποία ύστερα από πρόταση του Δημάρχου Πολυγύρου, Αστέριου Ζωγράφου το έτος 2010 αποφάσισε να ασχοληθεί και με την πολιτική.

Στάση ζωής η ενασχόληση με την πολιτική 

Για το πώς είναι να συνδυάζει τη δικηγορία με την πολιτική καθώς πρόκειται για καθήκοντα με πολλές απαιτήσεις η Μαρία Σαράντη απάντησε στο XalkidikiPolitiki ότι: «Είναι πράγματι δύσκολος ο συνδυασμός και των δύο,  αλλά πιστεύω ότι οφείλουμε να προσπαθούμε για το καλύτερο του τόπου μας, της καθημερινότητας και της ζωής μας γενικότερα. Είναι μία στάση ζωής όλο αυτό».

Αντιλαμβανόμενη την ευθύνη που απορρέει από τη θέση της Προέδρου, αλλά και τις αυξημένες ανάγκες που απαιτούνται για τη λύση πολλών και σύνθετων προβλημάτων η ίδια εξηγεί ότι: «Είμαι Πρόεδρος του Δ.Σ. από τον Μάρτιο του 2017 και όντως είναι μια θέση δύσκολη και υπεύθυνη με την έννοια ότι έχεις να συγκεράσεις και να ενώσεις ένα Δημοτικό Συμβούλιο με διαφορετικές απόψεις, διαφορετικές οπτικές από τον κάθε συνδυασμό-παράταξη. Είναι δύσκολο όλο αυτό, αλλά είναι ταυτόχρονα και μια πρόκληση».

Με αίσθημα αφοσίωσης και ανιδιοτέλειας η κα. Σαράντη, χειρίζεται με ευαισθησία και διοικητική ευθύνη το σημαντικό πόστο που της ανατέθηκε: «Για εμένα ικανοποίηση είναι το ότι συμβάλλουμε και προσπαθούμε για την καλύτερη διαχείριση των προβλημάτων του τόπου μας. Είναι σημαντικό να βρισκόμαστε κοντά στον πολίτη και κυρίως να κάνουνε έργα υποδομών», υπογραμμίζει η ίδια.

Μεταξύ άλλων η Πρόεδρος του Δ.Σ. του Δήμου Πολυγύρου, μίλησε και για τους στόχους, αλλά και τα όνειρα τόσο της πολιτικής όσο και της δικηγορίας: «Για την πολιτική θα ήθελα να έχω την δύναμη να προσφέρω όσο μπορώ περισσότερο από οποιαδήποτε πλευρά. Όσον αφορά τη δικηγορία είναι το επάγγελμά μου και πιστεύω πως θα συνεχίσω να το ασκώ όσο το δυνατόν καλύτερα».

Τέλος η ίδια αναφερόμενη παρότρυνε όλες τις γυναίκες να κάνουν το επόμενο βήμα και να ασχοληθούν ενεργά με τα πολιτικά δρώμενα: «Οι γυναίκες έχουν την δύναμη να συμβάλλουν στον τόπο και στα καθημερινά πράγματα της ζωής. Πέρα από τις δυσκολίες που μπορεί να ενέχει η ενασχόληση με τα κοινά, υπάρχει και η ικανοποίηση της προσφοράς. Οι γυναίκες χρειάζονται στην πολιτική, οι γυναίκες χρειάζονται παντού», καταλήγει η κα. Σαράντη.

#Μαρία_Σαράντη #Δήμος_Πολυγύρου #Πρόεδρος #ΔΣ #Γυναίκα #Πολιτική