Σε μία ανακοίνωση που κυκλοφόρησε το Σάββατο για την 70ή επέτειο της βασίλισσας Ελισάβετ που έγινε μονάρχης, η βασίλισσα αποκάλυψε ότι «όταν, στο πλήρωμα του χρόνου, ο γιος μου Κάρολος γίνει βασιλιάς, ξέρω ότι θα δώσετε σε αυτόν και τη σύζυγό του Καμίλα την ίδια υποστήριξη, που δώσατε· και σε μένα και αυτή είναι η ειλικρινής μου επιθυμία, όταν έρθει εκείνη η ώρα, η Καμίλα να γίνει γνωστή ως «Queen Consort» καθώς συνεχίζει τη δική της πιστή υπηρεσία».

Η Βασίλισσα Ελισάβετ συμπληρώνει 70 χρόνια στον θρόνο και δηλώνει πως θέλει η Καμίλα να γίνει η επόμενη Βασίλισσα!

«Queen Consort» είναι ο παραδοσιακός τίτλος για τη σύζυγο ενός μονάρχη. Ο τίτλος της «Βασίλισσας» είναι μόνο για γυναίκες ηγεμόνες που έγιναν μονάρχες μέσω της γραμμής της διαδοχής, όπως η βασίλισσα Ελισάβετ Β’, η οποία έγινε μονάρχης όταν πέθανε ο πατέρας της, βασιλιάς Γεώργιος ΣΤ’.

Τι σημαίνει «Queen Consort» και ποιες είναι οι αρμοδιότητες του τίτλου;
Αν και οι τίτλοι είναι ελαφρώς διαφορετικοί, η Καμίλα πιθανότατα θα έχει το στυλ της «Βασίλισσας Καμίλα», όπως ακριβώς ήταν η μητέρα της Βασίλισσας Ελισάβετ πριν από το θάνατο του Βασιλιά Γεωργίου ΣΤ’ και έγινε γνωστή ως «Βασιλομήτωρ», κυρίως για να αποφευχθεί η σύγχυση με την κόρη της που μοιράζεται το ίδιο όνομα.

Ήταν ο πρίγκιπας Φίλιππος και η βασίλισσα Ελισάβετ ξαδέρφια; Επιτέλους βρήκαμε την απάντηση!

Το ερώτημα αν η Καμίλα θα ονομαζόταν μια μέρα «Queen Consort» μας βασάνιζε για πολλά χρόνια, παρόλο που ένα δελτίο τύπου που κυκλοφόρησε την ημέρα του αρραβώνα της Καμίλα με τον πρίγκιπα Κάρολο το 2005 έλεγε: «Πρόκειται να χρησιμοποιήσει η κυρία Parker Bowles ο τίτλος HRH The Princess Consort όταν ο Πρίγκιπας της Ουαλίας προσχωρήσει στον Θρόνο».

Βασίλισσα Ελισάβετ 70 χρόνια Βασιλείας

Ο γάμος του ζευγαριού ήταν αμφιλεγόμενος λόγω της σχέσης τους κατά τη διάρκεια του γάμου του πρίγκιπα Καρόλου με την πριγκίπισσα Diana και του γάμου της Καμίλα με τον πρώτο της σύζυγο, Andrew Parker Bowles. Το καθεστώς της Καμίλα ως διαζευγμένης γυναίκας διαδραμάτισε επίσης ρόλο στην ανακοίνωση ότι πιθανότατα θα είναι γνωστή ως «Queen Consort» αντί για «Βασίλισσα» στο μέλλον.

Η νέα θέση της Kate Middleton τη φέρνει ένα βήμα πιο κοντά στον θρόνο – Ο Πρίγκιπας Harry για άλλη μία φορά είναι εκτός της Βασιλικής Οικογένειας

Ομοίως, η Καμίλα πήρε τον τίτλο της Δούκισσας της Κορνουάλης και όχι της Πριγκίπισσας της Ουαλίας, που είναι ο συνηθισμένος τίτλος για τη σύζυγο του Πρίγκιπα της Ουαλίας. Ήταν ο τίτλος της πριγκίπισσας Diana και πιθανότατα θα δοθεί στο μέλλον στην Kate Middleton όταν ο πρίγκιπας William γίνει Πρίγκιπας της Ουαλίας ως άμεσος διάδοχος.

Πηγή: ipop.gr