Σε ένα ιστορικό ματς για τους γηπεδούχους, ο ΑΟ Σάρτης επικράτησε της ομάδας της πρωτεύουσας με 3-1 και προκρίθηκε πρώτη φορά στους “4” του κυπέλλου ΕΠΣ Χαλκιδικής.

Οι γηπεδούχοι πάλεψαν, όπως όλα τα παιχνίδια και ευτύχησαν να γυρίσουν το εις βάρος τους αποτελέσματα και στο φινάλε να πανηγυρίσουν τη μεγάλη πρόκριση στις τέσσερις καλύτερες ομάδες της Χαλκιδικής.

Το αθλητικό ρητό… “η αξία του αντιπάλου δίνει πολύ μεγαλύτερη σημασία στη νίκη”, αποτυπώθηκε στο συγκεκριμένο παιχνίδι, καθώς η Σάρτη κατάφερε να αποκλείσει μια εκ των κορυφαίων ομάδων στο θεσμό του κυπέλλου αλλά και της Χαλκιδικής γενικότερα, δεύτερη σε κατακτήσεις πίσω από τον ΠΟ Τρίγλιας.

Η Νίκη Πολυγύρου προηγήθηκε με τον Καραδήμο για να γυρίσει το ματς η Σάρτη με τέρματα των Γεωργιάδη (2) και Τακάκη.

Στο τέλος η Σάρτη πανηγύρισε έξαλλα την πρόκριση που την φέρνει στους τέσσερις του κυπέλλου και ονειρεύεται την πρόκριση στον μεγάλο τελικό της διοργάνωσης.

Από την άλλη η Νίκη χαρακτήρισε δίκαιη την πρόκριση της Σάρτης, αλλά δεν έκρυψε και την πικρία της για τις διαιτητικές αποφάσεις σε ένα ακόμη παιχνίδι.

ΑΟ Σάρτης – Νίκη Πολυγύρου 3-1

Η ανακοίνωση της Σάρτης

Μεγάλη και ιστορική νίκη για την ομαδα μας η οποία φέρνει και πρόκριση στα ημιτελικά του κυπέλλου για πρώτη φορά!

Η ομάδα μας μπήκε μουδιασμένα στον αγώνα και βρεθηκε πισω στο σκορ!

Στην συνέχεια πιέσαμε και στο τέλος του ημιχρόνου με κοντινό πλασέ ο ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ έκανε το 1-1 μετά από ωραίο σουτ του ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ και απόκρουση του τερματοφύλακα!

Στο δεύτερο ημίχρονο η ομάδα μας μπήκε πολύ δυναμικά, χωρίς να απειληθεί ιδιαίτερα. Έτσι στο 63′ από ωραία ατομική προσπάθεια του ΛΟΥΚΑΚΗ ο οποίος έσπασε στον ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ όπου με ωραίο πλασέ έκανε το 2-1!

Η πίεση συνεχίστηκε από την ομάδα μας και με ασίστ του ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ στο 71′ και καταπληκτικό πλασέ του ΤΑΚΑΚΗ κάναμε το τελικό 3-1!

Τρομερή εμφάνιση με δύναμη και ψυχή από τους ποδοσφαιριστές της ομάδας μας!

Σημαντικη για ακόμη φορά η παρουσία του κόσμου!

Καλή συνέχεια στην ομαδα του ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ!

Η ανακοίνωση της Νίκης Πολυγύρου

Δεν συνεχίζει στον θεσμό του Κυπέλλου η Νίκη, μετά την εκτός έδρας ήττα, στη Σάρτη και παραμένει στις 6 κατακτήσεις Κυπέλλων Χαλκιδικής, με αξιοσημείωτο και το ανεπανάληπτο ρεκόρ των τεσσάρων συνεχόμενων κατακτήσεων, απο το 2005 εως το 2009!

Η ΝΙΚΗ, στην εν λόγω κατατάξη, βρίσκεται πίσω μόνο απο τον ΠΟ Τριγλιας, που είχε 8 κατακτήσεις.

Δίκαιη πρόκριση για την ομάδα της Σάρτης, που αξίζει τον σεβασμό μας για την εξαιρετική προσπάθεια παικτών και συμβουλίου τα τελευταία χρόνια, με όσες δυσκολίες τους εμφανίστηκαν.

Κουίζ για δυνατούς λύτες, δεν θα ήταν, το με πόσους παίκτες τελείωσε το παιχνίδι η ΝΙΚΗ, καθώς είναι καθιερωμένο πλέον, για οποιονδήποτε αστείο λόγο, να αποβάλλουν παίκτες μας, με σκοπό να αποδυναμωθούμε και να χάσουμε την πίστη μας στον απώτερο σκοπό;

Στο 96’ και ενώ το παιχνίδι έχει προφανώς κριθεί και όλοι έχουμε αποδεχθεί το δίκαιο αποτέλεσμα, χωρίς κανέναν λόγο, δεύτερη κίτρινη κάρτα σε παίκτη μας στο κέντρο του γηπέδου, για απλό φάουλ και φυσικά αποβολή.

Ρεκόρ αποβολών γενικά στην Α1 Κατηγορία για τη Νίκη, με 7(!).

Πρώτη φορά ομάδα δεύτερη στην βαθμολογία, εναν μολις βαθμό απο τον πρώτο και να έχει αναγκαστεί να αγωνιστεί επτά παιχνίδια με λιγότερο παίκτη.

«Συνηθισμένα τα βουνά στα χιόνια», που έλεγαν και οι παππούδες μας.

Δεν πτοούμαστε.
Νομίζετε πως οι δυσκολίες θα μας λυγίσουν;
Εμείς γεννηθήκαμε μέσα σε αυτές.
Και μέσα απο αυτές θα είναι πιο γλυκό το τέλος που πλησιάζει!

Βήμα-βήμα.

Με σεβασμό στην πλούσια ιστορία μας, χτίζουμε στο παρόν, με το βλέμμα στο μέλλον!

#Χαλκιδική #ΕΠΣΧ #Κύπελλο #Πολύγυρος #Σάρτη