Πλειστηριασμοί… πολυτελείας έκαναν ξεχωριστή την χθεσινή μέρα, καθώς για Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου είχε αναβληθεί ένας μεγάλος αριθμός πράξεων που έβγαλαν στο σφυρί ξεχωριστά και επώνυμα κτίρια ακόμη και στη Χαλκιδική.

Ανάμεσα στους 885 πλειστηριασμούς για τους οποίους χτύπησε το ηλεκτρονικό σφυρί ξεχωρίζουν η βίλα του Γ. Γλού στην Καστέλα, καθώς και κατάστημα μεγάλης προβολής στη Ν. Σμύρνη που ανήκε στην πτωχευμένη εταιρεία ένδυσης Glou, το εργοστάσιο των αδελφών Χατζηιωάννου της άλλοτε κραταιάς αλυσίδας Sprider Stores στην Ξάνθη, το χειμερινό σαλέ της οικογένειας Κουτσολιούτσου στο Πήλιο, το Grand Chalet στο Κεφαλάρι, που για μια ακόμη φορά «ψάχνει» το νέο ιδιοκτήτη του, το εκθεσιακό κέντρο ΕΚΕΠ στη Μεταμόρφωση, συγκρότημα πολυτελών εξοχικών κατοικιών στη Χαλκιδική, γνωστές ξενοδοχειακές μονάδες στα Γρεβενά, στην Αίγινα, στα Καλάβρυτα και αλλού μέχρι και η μεζονέτα του παλαίμαχου άσου των γηπέδων Ιεροκλή Στολτίδη στο Πανόραμα Θεσσαλονίκης.
Μένοντας στα ξενοδοχεία και τις τουριστικές μονάδες, αξίζει να δούμε λεπτομέρειες για το Nefeli Luxury Villas στη Χαλκιδική.

Ο πλειστηριασμός αφορά 13 από τις 24 εξοχικές κατοικίες του συγκροτήματος Nefeli Luxury Villas στη Νέα Σκιώνη Χαλκιδικής. Το συγκρότημα ανήκει στην εταιρεία Οικοδομικές Επιχειρήσεις Νεφέλη Α.Ε. και αναπτύσσεται σε έκταση 40 στρεμμάτων μπροστά στη θάλασσα. Είναι κατασκευασμένο με σκελετό από οπλισμένο σκυρόδεμα και οι τοιχοποιίες είναι από πλινθοδομή.
Η στέγη αποτελείται από επικεραμωμένη πλάκα σκυροδέματος και τα εξωτερικά κουφώματα είναι αλουμινίου, ενώ η ποιότητα κατασκευής και η συντήρηση χαρακτηρίζονται καλές.
Ο περιβάλλον χώρος είναι ιδιαίτερα προσεγμένος με εσωτερική οδοποιία, δενδροφυτεύσεις, γκαζόν κ.ά., ενώ περιλαμβάνει κεντρική πισίνα εμβαδού 79 τ.μ.
Οι τιμές πρώτης προσφοράς για τις κατοικίες κλιμακώθηκαν ανάλογα με το εμβαδόν και τα χαρακτηριστικά τους, από 226.663 έως 906.255 ευρώ.

Τα ξενοδοχεία

Επίσης προγραμματίστηκαν να βγουν σε πλειστηριασμό και αρκετά ξενοδοχεία, όπως το «Πίνδος» στη Λάβδα Γρεβενών, το οποίο αναπτύσσεται σε έκταση 12 στρεμμάτων. Πρόκειται για ξενοδοχείο κλασικού τύπου τριών αστέρων και 19 δωματίων και η τιμή πρώτης προσφοράς είναι στα 1.240.000 ευρώ.

Για το Αργώ στην Αίγινα που επίσης σήμερα βγαίνει σε πλειστηριασμό η τιμή εκκίνησης έχει οριστεί στα 1.170.000 ευρώ.

Ακόμη βγαίνουν μικρότερες μονάδες στη Λίμνη Πλαστήρα (τιμή εκκίνησης 630.000 ευρώ), στα Καλάβρυτα (τιμή εκκίνησης 600.000 ευρώ), στα Γρεβενά (τιμή εκκίνησης 583.000 ευρώ), στα Γιάννενα, την Καστοριά, το Αμύνταιο και τη Δράμα.

 

Η βίλα του Γ. Γλου στην Καστέλα

Για τις 16 Φεβρουαρίου είχε αρχικά προγραμματιστεί να βγει στο σφυρί το ακίνητο του Γιώργου Γλου και της Μαρίας Τριαντοπούλου, το οποίο όπως προκύπτει από τα στοιχεία και την έκθεση εκτίμησης, αποτελεί ένα από τα πιο προνομιακά της Καστέλας, ευρισκόμενο επί της παραλιακής λεωφόρου Αλ. Παπαναστασίου προς την πλευρά της θάλασσας. Ωστόσο λόγω των αλυσιδωτών συνεπειών της κακοκαιρίας «Ελπίδα» στη λειτουργία των δικαστηρίων υπήρξε ολιγοήμερη αναβολή.
Έτσι αυτό το σπάνιο ακίνητο βγήκε την Τετάρτη με τιμή πρώτης προσφοράς 3.300.000 ευρώ (1.650.000 ευρώ για το 50% της πλήρους κυριότητας εκάστου των οφειλετών).
Είχε προηγηθεί ο πλειστηριασμός για τη βίλα του αδελφού του Αντώνη επίσης στην Καστέλα, στις 29 Οκτωβρίου 2021, που άλλαξε χέρια έναντι 950.401 ευρώ.
Επισπεύδουσα είναι η υπό ειδική εκκαθάριση τράπεζα Probank που εκπροσωπείται από την «PQH Ενιαία Ειδική Εκκαθάριση».
Πρόκειται για τριώροφη οικοδομή με υπόγειο και κλειστό χώρο στάθμευσης, η οποία αποτελείται από:
Επίπεδο -2 -υπόγειο Β΄: Σύμφωνα με τα εγκεκριμένα σχέδια της άδειας διαθέτει βοηθητική χρήση και έχει επιφάνεια 108,00 τ.μ.,
Επίπεδο -1 -υπόγειο Α΄: Σύμφωνα με τα εγκεκριμένα σχέδια της άδειας διαθέτει κύριους χώρους χρήσης, που προσμετρούν στην δόμηση, επιφάνειας 68,74 τ.μ., ημιυπαίθριο χώρο επιφάνειας 38,16 τ.μ., εξώστες επιφάνειας 28,47 τ.μ. και χώρους βοηθητικής χρήσης επιφάνειας 82,80 τ.μ.
Επίπεδο 0 -ισόγειο: Σύμφωνα με τα εγκεκριμένα σχέδια της άδειας διαθέτει χώρους κύριας χρήσης, επιφάνειας 109,94 τ.μ., χώρο στάθμευσης επιφάνειας 50,17τ.μ. υμιυπαίθριο χώρο επιφάνειας 50,17τ.μ. και εξώστες επιφάνειας 28,48τ.μ.,
Επίπεδο 1 – Α΄όροφος: Σύμφωνα με τα εγκεκριμένα σχέδια της άδειας διαθέτει κύρια χρήση και έχει επιφάνεια 150,42 τ.μ., που προσμετρούν στην δόμηση και εξώστες επιφάνειας 24,66 τ.μ. και,
Δώμα επιφάνειας 3,24 τ.μ. που έχει βοηθητική χρήση.
Κατά την έκθεση, «η οικοδομή αυτή είναι συμβατικής κατασκευής με φέροντα οργανισμό από οπλισμένο σκυρόδεμα και οργανισμό πλήρωσης από οπτοπλινθοδομή. Έχουν χρησιμοποιηθεί υλικά όπως πέτρα και μάρμαρο, είναι καλής αισθητικής, ενώ διαθέτει ανεπρόκοπτη θέα προς το Σαρωνικό κόλπο». Το ακίνητο κουβαλάει αρκετές προσημειώσεις, υποθήκες και κατασχέσεις.

Η μεζονέτα του «Ιέρο» στο Πανόραμα

Ανάμεσα στους σημερινούς πλειστηριασμούς ξεχωρίζει και ένας που αφορά μια μεζονέτα στο Πανόραμα Θεσσαλονίκης. Αυτή η μεζονέτα ανήκε στον Ιεροκλή Στολτίδη, τον παλαίμαχο διεθνή ποδοσφαιριστή, που αγωνίστηκε ως αμυντικός μέσος στον Ηρακλή, στον Ολυμπιακό και στην Κέρκυρα.

Ο «Ιέρο» όπως τον αποκαλούσαν, ξεχώρισε για το πάθος, τη δύναμη και το θάρρος στις διεκδικήσεις κατά τους αγώνες, αλλά και τη φυσική του κατάσταση. Ολοκλήρωσε την καριέρα του στο τέλος της περιόδου 2010-11 έχοντας συμπληρώσει 542 συμμετοχές και 75 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις. Στη συνέχεια επανήλθε ως προπονητής.

Ο πλειστηριασμός αφορά σε διώροφη κατοικία με υπόγειο, στέγη και πισίνα και είναι μία από τις τρεις παρόμοιες συγκροτήματος κατοικιών, που βρίσκεται σε αγροτεμάχιο επί της οδού Θέρμης-Πανοράματος, της Δημ. Ενότ. Πανοράματος, του Δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη..

Η παραπάνω κατοικία, βάσει τίτλου, αποτελείται από:

  1. Υπόγειο, επιφάνειας 83,49 τ.μ. το οποίο περιλαμβάνει έναν ενιαίο αποθηκευτικό χώρο, το λεβητοστάσιο και την αποθήκη καυσίμων.
  2. Ισόγειο, επιφάνειας 47,91 τ.μ. που περιλαμβάνει σαλόνι, κουζίνα και το χώρο της κλίμακας καθόδου στο υπόγειο και ανόδου στον όροφο μαζί με μία κλειστή θέση στάθμευσης αυτοκινήτου, επιφάνειας 27,70 τ.μ.
  3. Α΄όροφο, επιφάνειας 47,22 τ.μ. που περιλαμβάνει ένα δωμάτιο, λουτροαποχωρητήριο και την κλίμακα καθόδου στο ισόγειο. Όλοι οι όροφοι επικοινωνούν μεταξύ τους με εσωτερική κλίμακα.

Το κτίσμα διαθέτει σκελετό από οπλισμένο σκυρόδεμα, πλαγιοκαλύψεις από οπτοπλινθοδομή και πέτρα και επιστέγαση από κεραμοσκεπή.

Κατά την εξωτερική αυτοψία διαπιστώθηκε ότι το συγκρότημα έχει εγκαταλειφθεί, δεν κατοικείται και είναι ορατά τα σημάδια της εγκατάλειψης. Επίσης υπάρχουν αρκετές αυθαιρεσίες.

Το ακίνητο βαρύνεται με πολλές προσημειώσεις και κατασχέσεις με τελευταία αυτή που έγινε στις 15 Ιουλίου 2021 για οφειλή 100.000 ευρώ (μέρος συνολικής απαίτησης 509.380,80 ευρώ).

Βγαίνει με επισπεύδουσα την Intrum και η τιμή πρώτης προσφοράς έχει οριστεί στις 725.000 ευρώ. Η αρχική ήταν 810.000 ευρώ αλλά έχει αφαιρεθεί ποσό 85.000 ευρώ που αντιστοιχεί στο εκτιμώμενο πρόστιμο για τις αυθαιρεσίες.

 

πληροφορίες: newmoney.gr