Την ώρα που η Ρωσία βομβαρδίζει την Ουκρανία, η TUI Ρωσίας ανεβάζει τον πήχη του τουριστικού προϊόντος προς την Ελλάδα με νέες συμφωνίας και συνεργασίες, επιπλέον προγράμματα πτήσεων και νέο γραφείο υποδοχής στη Χαλκιδική.

Η πρόθεση της TUI Ρωσίας να γίνει ένας από τους ηγέτες στην ελληνική τουριστική αγορά, κατέστη σαφής στο πλαίσιο ενός εορταστικού δείπνου που πραγματοποιήθηκε στη Μόσχα, σύμφωνα με δημοσίευμα του atorus.ru. Το αναλυτικό πρόγραμμα της TUI παρουσιάστηκε για την Ελλάδα σε συνεργάτες λιανικής, ενώ εκπρόσωποι της ξενοδοχειακής αλυσίδας Grecotel, σύναψαν απευθείας σύμβαση με τον tour operator της Ρωσίας.

Για τη Χαλκιδική το αξιοσημείωτο είναι ότι περιλαμβάνεται εξ’ ολοκλήρου στην ανάληψη του τουριστικού μέρους που μέχρι χθες διαχειριζόταν αποκλειστικά ο όμιλος Μουζενίδη, που κατείχε μερίδιο 40% στην ελληνική αγορά, στέλνοντας περίπου 200.000 τουρίστες, οργανωμένα, στην Ελλάδα, ετησίως. Ανάμεσα στα ξενοδοχεία που περνούν στη διαχείριση της TUI είναι τα: Aristoteles Holiday Resort & SPA 4*, Bellagio Hotel. Συνολικά, τρεις ελληνικοί προορισμοί είναι σε προτεραιότητα -η Κρήτη, η Κέρκυρα και η Χαλκιδική.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της ελληνικής διεύθυνσης της TUI Ρωσίας, Vadim Matskevich, ο tour operator έχει διευρύνει τις προτάσεις του στην Ελλάδα, οι οποίες περιλαμβάνουν από διαμερίσματα έως πεντάστερα ξενοδοχεία, έχοντας υπογράψεις συμφωνίες με όλες τις μεγάλες αλυσίδες ξενοδοχείων -Grecotel, Aldemar, Iberostar, Sani και τα ξενοδοχεία Serita Beach Hotel 5* και Roda Beach Resort & Spa 5*. Το πρόγραμμα πτήσεων του ταξιδιωτικού πράκτορα στην Ελλάδα βρίσκεται επίσης σε εξέλιξη. Ο tour operator σχεδιάζει να μεταφέρει τουρίστες σε Κρήτη, Κέρκυρα και Χαλκιδική από τη Μόσχα, την Αγία Πετρούπολη, το Καζάν και το Ροστόφ, με πτήσεις διαφόρων αερομεταφορέων. Η έναρξη των προγραμμάτων έχει σχεδιαστεί για τα τέλη Απριλίου.