Για το ολοκληρωμένο έργο ανακαίνισης του διδακτηρίου Στρατονίκης και για πολλά άλλα έργα και παρεμβάσεις μίλησε ο δήμαρχος Αριστοτέλη Στέλιος Βαλιάνος, σε συνέντευξη που το Xalkidikipolitiki μετέδωσε ζωντανά.

Αρχικά για το διδακτήριο της Στρατονίκης, η χρηματοδότηση των 1,8 εκατ. ευρώ από ο Υπουργείο Ανάπτυξης έκανε πραγματικότητα ένα όνειρο των κατοίκων της Στρατονίκης όπως τόνισε ο κ. Βαλιάνος. Ο ίδιος ο δήμαρχος  αναφέρθηκε στον στόχο που υπάρχει να γίνει το κτίριο κέντρο εκπαίδευσης ακόμη και για τις Αριστοτελικές σπουδές. «Η όποια ανακαίνιση θα γίνει στη βάση της αρχιτεκτονικής του κτιρίου και το έργο θα είναι αφιερωμένο από τη δημοτική αρχή στην πολύπαθη κοινότητα Στρατονίκης» τόνισε ο δήμαρχος.

Επιπλέον αναφέρθηκε στην παρέμβαση ενεργειακής αναβάθμισης στο δημοτικό σχολείο Μ. Παναγίας. Αυτό ωστόσο που αποτελεί ευχάριστη είδηση είναι η έγκριση χρηματοδότησης για την Καλογερική Λέσχη της Αμμουλιανής. Ένας χώρος για τον οποίο έπρεπε να γίνουν μελέτες από την αρχή, να δοθούν εγκρίσεις από την αρχαιολογική υπηρεσία και να προχωρήσει το έργο κόστους 400 χιλ. ευρώ. Θα είναι ουσιαστικό ένας πολυχώρος που δεν αποκλείεται να στεγάσει και ένα λαογραφικό μουσείο. Σύμφωνα με τον δήμαρχο, το έργο έρχεται να συμπέσει χρονικά με τα 100 Χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή, γεγονός που δίνει ξεχωριστή σημασία στις δυνατότητες χρήσης του.

Άλλος ένας στόχος είναι το Μουσείο Μελιού στην Αρναία, ως τοπόσημο της ορεινής κοινότητας, που θα στεγαστεί επίσης σε ενταγμένο παραδοσιακό κτίριο του τόπου. «Βάζουμε πολύ μπροστά τη διατήρηση του κτιριακού αποθέματος, που είναι χρήσιμα για τη λειτουργικότητα αλλά και για τις τουριστικές υποδομές του δήμου μας», σημείωσε ο κ. Βαλιάνος.

Αναφορικά με το Πράσινο Σημείο του δήμου Αριστοτέλη ο κ. Βαλιάνος ανέφερε ότι θα δημοπρατηθεί άμεσα σε έκταση που χωροθετήθηκε στη Μ. Παναγία. Για τις παρεμβάσεις στο δίκτυο εσωτερικής οδοποιίας ο δήμαρχος επανέλαβε ότι η μόνη λύση για  να συντηρηθούν οι δρόμοι ήταν η αξιοποίηση των μεταλλευτικών τελών με χρήματα του δήμου που ανέβασαν το ύψος τους συνολικού έργου στα 3 εκατ. ευρώ. Το νέο στοιχείο είναι, ότι ένα νέο πρόγραμμα από τις ίδιες χρηματοδοτικές πηγές προσθέτει άλλα 3 εκατ. ευρώ, δηλαδή σύνολο 6 εκατ. ευρώ για παρεμβάσεις σε εσωτερική οδοποιία.

Στο κομμάτι της τουριστικής προβολής ο δήμος ήδη αλλάζει προσανατολισμό καθώς όπως όλα δείχνουν δεν θα μπορέσει να αξιοποιήσει τις μέχρι τώρα επαφές με τη Ρωσία για την προσέλκυση τουριστών. Στο κάδρο των χωρών για εισαγόμενο τουρισμό είναι πλέον η Σκανδιναβία, η Πορτογαλία, Η Ιταλία, η Γαλλία και πολλές άλλες περιοχές με τις οποίες δικτυώνεται ο δήμος στον θεματικό τουρισμό.