Συνάντηση πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 08-03-22 στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και Θράκης μεταξύ του Περιφερειάρχη, Απόστολου Τζιτζικώστα, του Αντιπεριφερειάρχη της ΠΕΧ, Γιάννη Γιώργου και του Δημάρχου Σιθωνίας, Κυπαρίσση Ντέμπλα με βασικό θέμα συζήτησης την ακύρωση των δημοπρασιών των ακινήτων του ΥΠΑΑΤ στη Σάρτη.

Στη συνάντηση παρευρέθηκαν και η πρόεδρος του Δ.Σ. του δήμου Σιθωνίας, Αντωνία Δαλαβίτσου, καθώς και ο πρόεδρος της Κοινότητας Σάρτης, Μιχάλης Σπανός.

Σύμφωνα με πληροφορίες του XalkidikiPolitiki στη χθεσινή συνάντηση ο κ. Ντέμπλας ζήτησε την ακύρωση της όλης διαδικασίας και ταυτόχρονα έθεσε την απαίτηση (ύστερα από σχετικές αποφάσεις του δήμου Σιθωνίας) να περιέλθουν και τα 37 ακίνητα στον δήμο προς όφελος της τοπικής Κοινότητας. 

Από τη μεριά του ο κ. Τζιτζικώστας τόνισε στους παρευρισκόμενους ότι δεν υπάρχει δυνατότητα από πλευρά της Περιφέρειας να επιληφθεί του θέματος, καθώς αυτό αφορά ξεκάθαρα το ΥΠΑΑΤ, το οποίο έλαβε και την σχετική απόφαση.

Μάλιστα στη χθεσινή συνάντηση υπήρξε και τηλεφωνική επικοινωνία με τον νέο Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Γιώργο Γεωργαντά κατά την οποία αποφασίστηκε η επίσκεψη του Αντιπεριφερειάρχη, του Δημάρχου και του Προέδρου στο Υπουργείο, ώστε να θέσουν εκτάκτως και στον ίδιο το συγκεκριμένο αίτημα που αφορά την οριστική ματαίωση της διαδικασίας εκμίσθωσης των 8 οικοπέδων και την απόδοση και των 37 ακινήτων στο δήμο Σιθωνίας. 

«Πρέπει σύντομα να σταματήσει αυτή η διαδικασία, καθώς είναι πολλοί οι επιτήδειοι που άρχισαν να ορέγονται τα ακίνητα της Σάρτης. Είναι απαίτηση και του δήμου, αλλά και των κατοίκων της Σάρτης αυτά να περιέλθουν στον δήμο και στη κοινότητα για να αξιοποιηθούν σε κοινωφελείς σκοπούς, προς όφελος της τοπικής κοινωνίας», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος Σιθωνίας, Κυπαρίσσης Ντέμπλας στο  XalkidikiPolitiki.

 

#sarti #adianemita #dimoprasia #sithonia #chalkidiki