Διπλάσιο το κόστος της ενέργειας και αύξηση καυσίμων πάνω από 40 τοις εκατό, καθιστούν δυσβάσταχτη τη συντήρηση και των κτηνοτροφικών επιχειρήσεων όπως τονίζει ο κ. Άγγελος Τσιαρτσιαφλής, πρόεδρος του Αγροτοκτηνοτροφικού Συνεταιρισμού Γαλάτιστας. Οι ζωοτροφές έουν πάρει επίσης την ανιούσα, με κίνδυνο να είναι στον αέρα ακόμη και τα συμφωνητικά με τις γαλακτομικές εταιρίες. Δυστυχώς ωστόσο, όπως επισημαίνει ο κ. Τσιαρτσιαφλής, το κόστος θα μετακυλήσει στον καταναλωτή, αλλά και οι κτηνοτρόφοι από την πλευρά τους δύσκολα θα ¨κρατήσουν¨ τα κοπάδια τους.

Έντονο είναι το παράπονο από τη στάση της κυβέρνησης, που όπως αναφέρει ο πρόεδρος του Συνεταιρισμού Γαλάτιστας, δεν έλαβε, μέχρι σήμερα, καμία μέριμνα για τον κτηνοτροφικό κόσμο.

Την Παρασκευή διοργανώνεται στην Αθήνα πανελλαδικό Συλλαλητήριο με συμμετοχή αγροτών και κτηνοτρόφων, με σειρά αιτημάτων, που καλείται η κυβέρνηση να ικανοποιήσει για τον πρωτογενή τομέα.

Τέλος, σημειώνεται ότι αν η κατάσταση αυτή συνεχιστεί, τα αμνοερίφια του Πάσχα επίσης θα εκτοξευθούν στα ύψη, αν λάβει κανείς υπόψιν τις τιμές των ζωοτροφών και την κάλυψη όλων των κεφαλαίων που οι κτηνοτρόφοι προκαταβάλλουν στη διάρκεια του έτος.

Οι αιτήσεις δικαιούχων της νέας επιδότησης για τη βιολογική κτηνοτροφία και γεωργία ήδη ξεκίνησαν και καλούνται τα μέλη του Συνεταιρισμού να προσέλθουν για να υποβάλλουν αίτηση.