Με την με Α.Π 170/08-03-2022 Απόφαση της Αναπτυξιακής Χαλκιδικής Α.Ε Αναπτυξιακός Οργανισμός Τοπικής Αυτοδιοίκησης εντάχθηκε η υλοποίηση του Έργου «AΝΑΠΛΑΣΗ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΟΙΚΙΣΜΟΥ ΣΥΚΕΑΣ, ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΣΥΚΕΑΣ» ολικού προϋπολογισμού 400.000,0€ στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Αλιεία και Θάλασσα 2014-2020».

Η προτεινόμενη ανάπλαση περιλαμβάνει ήπιες επεμβάσεις , οι οποίες με σεβασμό στην φυσική ισορροπία της περιοχής δεν θα την επηρεάσουν, αλλά αντιθέτως θα εναρμονιστούν με αυτή. Ένα τέτοιο παράδειγμα είναι να τοποθετηθεί αστικός εξοπλισμός και συγκεκριμένα ξύλινα παγκάκια και πάγκοι στους υφιστάμενους χώρους πρασίνου καθώς και κάδοι απορριμμάτων με ξύλινη επένδυση.

Ο πυρήνας του σχεδίου αυτής της ανάπλασης ωστόσο είναι η τοποθέτηση νέων σύγχρονων φωτιστικών σωμάτων και ιστών που κυρίως θα αφορούν την περιοχή περιμετρικά του παλιού δημοτικού σχολείου και του Ιερού Ναού Αγίου Αθανασίου της Συκιάς, μια περιοχή με ιδιαίτερη σημασία για την Τοπική Κοινότητα.

Είναι γενικά παραδεκτό πως τα δύο αυτά κτίσματα αποτελούν ορόσημα του οικισμού και αναμένεται πως το έργο θα συμβάλλει στην περαιτέρω ανάδειξη των ιδίων αλλά και του περιβάλλοντος χώρου.

Απώτερος σκοπός των προτεινόμενων ήπιων επεμβάσεων αποτέλεσε η δημιουργία λειτουργικών ενοτήτων στις οποίες οι χρήστες – επισκέπτες του χώρου θα μπορούν να εκτελέσουν διαφορετικές δραστηριότητες όπως ανάπαυση, επαφή με το φυσικό στοιχείο, αλλά και ελεύθερη κίνηση στο χώρο.

Η Δημοτική Αρχή του Δήμου Σιθωνίας με τα στελέχη των Υπηρεσιών του Δήμου και τους συνεργάτες της συνεχίζει συστηματικά και αποτελεσματικά να αξιοποιεί στο έπακρον κάθε δυνατή πηγή χρηματοδότησης και να εξασφαλίζει σημαντικούς οικονομικούς πόρους με αποκλειστικό σκοπό την ποιοτική βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών για τους κατοίκους και τους επισκέπτες του Δήμου Σιθωνίας.

#Δήμος_Σιθωνίας #Συκιά #Χαλκιδική