Ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας θα αφιχθεί εντός ολίγου στην Οδησσό μεταφέροντας ανθρωπιστική βοήθεια, η οποία θα παραδοθεί στις Δημοτικές Αρχές της πόλης.

Σκοπός της επίσκεψης πέραν της μεταφοράς βοήθειας, είναι η δημιουργία διαρκούς μηχανισμού διανομής ανθρωπιστικής βοήθειας, συνάντηση με μέλη της ελληνικής κοινότητας, η επαναλειτουργία του Γενικού Προξενείου στην πόλη, καθώς και η επίσκεψη και διαπίστωση της κατάστασης χώρων άρρηκτα συνδεδεμένων με την ελληνική ιστορία, όπως το Μουσείο Φιλικής Εταιρίας.

Εκρήξεις στην Οδησσό

Παράλληλα το πρωί της Κυριακής σημειώθηκε νέα κλιμάκωση στον πόλεμο που μαίνεται στην Ουκρανία από τη ρωσική εισβολή της 24ης Φεβρουαρίου με σειρά εκρήξεων να ακούγονται σήμερα το πρωί το πρωί στην Οδησσό και τουλάχιστον τρεις στήλες μαύρου καπνού, καθώς και φλόγες φαίνονται να υψώνονται από μια κατά τα φαινόμενα βιομηχανική ζώνη, όπως μεταδίδουν το Reuters και το Γαλλικό Πρακτορείο.

Η Οδησσός δέχεται επίθεση με πυραύλους και υπάρχουν αναφορές για πυρκαγιές σε μερικές περιοχές, ανέφερε το δημοτικό συμβούλιο της πόλης σε ανάρτησή του στο Ίντερνετ.

Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, οι εκρήξεις σημειώθηκαν γύρω στις 6 π.μ..

Πηγή: ethnos.gr