Αντίθετος στην επέκταση της χρονικής ισχύος των πιστοποιητικών εμφανίζεται ο καθηγητής Πνευμονολογίας και Εντατικής Θεραπείας Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών Θεόδωρος Βασιλακόπουλος. Όπως λέει, «η επέκταση γίνεται με κριτήριο την απροβλημάτιστη λειτουργία της εστίασης».

Ειδικότερα, ο καθηγητής αρχικά, αναφορικά με την επέκταση διάρκειας των πιστοποιητικών σημείωσε ότι «Είναι όπως το βλέπει ο καθένας (…). Ή έχουμε επιστημονικά δεδομένα ότι αν νοσήσεις έχεις ανοσία για έξι μήνες ή υπάρχει η αντίληψη ότι θα πρέπει να λειτουργήσει η εστίαση νόμιμα για όλους».

«Τη στιγμή που δεν έχει αποφασίσει ακόμα η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμού τέταρτη δόση, αντιλαμβάνομαι το γιατί επεκτείνεται η χρονική διάρκεια του πιστοποιητικού εμβολιασμού. Όταν ακολουθήσουμε τους Αμερικανούς, το FDA και το CDC, νομίζω ότι αυτό θα μπορούσε να επανεξεταστεί» εξήγησε στη συνέχεια ο Θεόδωρος Βασιλακόπουλος.

Μετά, αναφέρθηκε στη νόσηση από την Όμικρον, λέγοντας ότι «Η ανοσία που αφήνει η Όμικρον είναι πολύ μικρότερης χρονικής διάρκειας, 1 με 2-2,5 μήνες. Έχουμε πολλές επαναμολύνσεις (…)». Άρα η επέκταση του πιστοποιητικού νοσήσεις στο εξάμηνο δεν γίνεται με κριτήριο την υγειονομικά πλήρη προστασία του εμβολιαζόμενου, αλλά «νομίζω γίνεται με κριτήριο την απροβλημάτιστη λειτουργία της εστίασης», υποστήριξε ο κ. Βασιλακόπουλος.

Ο κ. Βασιλακόπουλος τόνισε, επίσης, ότι οι άνω των 50 εμβολιάζονται στις ΗΠΑ με τέταρτη δόση, δηλαδή τέσσερις μήνες μετά την τρίτη. «Τώρα πρέπει να εμβολιάσουμε τους πιο ευάλωτους να δοθεί τώρα η τέταρτη δόση για τους άνω των 60 ή άνω των 50. Να δοθεί το δικαίωμα σε όσους θέλουν να εμβολιαστούν προληπτικά, να μην απαγορεύεται».

Πηγή: ethnos.gr