Ικανοποίηση για την ανταπόκριση και τα μηνύματα από την Τουριστική Έκθεση του Μιλάνου εξέφρασε ο αντιπεριφερειάρχης Χαλκιδικής Γιώργος Γιάννης που συμμετείχε στην αποστολή της ΠΚΜ στο πλαίσιο παρουσίας του Τουριστικού Οργανισμού Χαλκιδικής. Η Βενετία που συνδέεται απευθείας πλέον με τη Θεσσαλονίκη ήταν ένας δεύτερος σταθμός για την ΠΕΧ που είχε την ευκαιρία να αναδείξει την πολιτιστική διαδρομή «Βήματα του Αποστόλου Παύλου», που ενισχύει τον προσκυνηματικό τουρισμό.

«Έγινε μια εξαιρετική δουλειά παρουσία αρχαιολόγων και καθηγητών, σε μια εξαιρετική ημερίδα», τόνισε ο κ. Γιώργος, αναφερόμενος στην αποστολή στη Βενετία.

Σε μια δεύτερη ημερίδα όμως, αυτή τη φορά στη Ρώμη, παρουσιάστηκε ο Αριστοτέλης, που συνδυάστηκε με τη γαστρονομία της περιοχής. «Είχαμε την ευκαιρία να προβάλλουμε τα εξαίρετα τοπικά μας προϊόντα. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στον πατέρα Επιφάνειο. Αν και απών, ήταν παρών μέσα στην αίθουσα», είπε με νόημα ο κ. Γιώργος.

Ο αντιπεριφερειάρχης εξέφρασε την πεποίθηση ότι τα αποτελέσματα της προβολής της Χαλκιδικής θα φανούν το καλοκαίρι. Άλλωστε, αυτό που είδαν οι άνθρωποι του τουρισμού στην Ιταλία, ήταν ότι ο πόλεμος στην Ουκρανία δεν επηρέασε την τουριστική αγορά στον βαθμό που και οι ίδιοι θα περίμεναν.