OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Στα 9μιση ευρώ το αρνάκι και 10μιση το κατσικάκι, είναι τιμές που μπορεί κανείς να βρει σε αγορές κρεάτων εντός των σούπερ μάρκετ. Λϊγο πιο τσιμπημένες είναι οι τιμές σε κρεοπωλεία στη Χαλκιδική.

Με ανάλογες τιμές μπορεί και να μην είναι ακριβό το πασχαλινό τραπέζι. Ωστόσο, όταν ο μέσος Έλληνας καλείται να πληρώσει τον οβελία ως και 15 ευρώ το κιλό, τότε εύκολα καταλαβαίνει κανείς ότι οι περισσότεροι θα επιλέξουν πιο οικονομικές λύσεις.

Μια έρευνα στην αγορά της Χαλκιδικής μας έδειξε ότι πολλοί καταναλωτές στρέφονται σε άλλα κρέατα όπως χοιρινά και κοτόπουλα. Η οικονομική κρίση που από νωρίς έδειξε ότι ο Έλληνας φέτος δεν θα προτιμήσει τον πασχαλινό οβελία, είχε ως αποτέλεσμα στην αγορά κρέατος την προμήθεια μικρότερης ποσότητας αμνοεριφίων.

Εικόνα διαφορετική παρουσιάζουν τα χωριά του νομού, όπου εκεί οι σούβλες θα στηθούν από τους περισσότερους ακόμη κι αν χρειαστεί να περικόψουν άλλα έξοδα. Το Πασχαλινό τραπέζι είναι ιερό και ο πασχαλινός οβελίας ακόμη περισσότερο για το Πάσχα των Ελλήνων, όπου ήθη, έθιμα και παραδόσεις καλά κρατούν.