Σε συνέντευξη Τύπου με τον πρόεδρο Αλγερίας, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είπε ότι «δεν μπορούμε να πούμε ναι στην ένταξή Φινλανδίας και Σουηδίας στο ΝΑΤΟ γιατί θα είναι οι εκπρόσωποι των τρομοκρατών στη Συμμαχία».

Ο πρόεδρος της Τουρκίας έφερε πάλι το παράδειγμα της συμπεριφοράς και της στήριξης του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ στην Ελλάδα ενώ είπε ότι η Συμμαχία υποστηρίζει την Ελλάδα κατά της Τουρκίας και το ίδιο θα γίνει κι αν ενταχθούν η Φινλανδία και η Σουηδία.

Σουηδία και Φινλανδία δεν εκδίδουν 33 μέλη ΡΚΚ και FETO

Πηγές του τουρκικού υπουργείου Δικαιοσύνης αναφέρουν ότι η Σουηδία και η Φινλανδία αρνούνται να εκδώσουν στην Τουρκία 33 άτομα – μέλη της οργάνωσης του Φετουλάχ Γκιουλέν FETO και του PKK.

Σύμφωνα με την Τουρκία, καμία θετική απάντηση δεν έχει δοθεί σε κανένα από τα 33 αιτήματα έκδοσης που υποβλήθηκαν, παρόλο που έχει υποβάλλει σχετικές δικαστικές αποφάσεις από τουρκικά δικαστήρια και αποδεικτικά στοιχεία για τη δράση αυτών των μελών.

Μάλιστα 19 από τα αιτήματα έκδοσης απορρίφθηκαν, 5 από αυτά έμειναν αναπάντητα, ενώ η διαδικασία για άλλα 9 αιτήματα έκδοσης (2 προς τη Φινλανδία και 7 προς τη Σουηδία) είναι ακόμη σε εξέλιξη.

Πηγή: ethnos.gr