«Προσπαθούμε σε όλη την Κασσάνδρα να διαμορφώσουμε παραλίες και πεδία επιβαρυμένα από την χρόνια υποβάθμιση που χρειάζονται να καθαριστούν και να προστατευτούν από αναίσθητους και ασυνείδητους συμπολίτες μας αλλά και από τα φυσικά φαινόμενα που προκαλούν πολλές φορές καταστροφές και μεταβολές στην γεωμορφολογία».

Τα παραπάνω τονίζει ο αντιδήμαρχος Κασσάνδρας Παύλος Παντζίκης, τη στιγμή που ο τομέας Καθαριότητας του δήμου καταβάλλει υπεράνθρωπες προσπάθειες να καθαρίσει τις κοινότητες και να απομακρύνει μπάζα, σκουπίδια και ογκώδη.

Ο κ. Παντζίκης ειδικότερα αναφέρεται στην παραλία του Σαββατιανού, Κοζακάκι, μία παραλία μυστηριακή, πευκοφυτεμένη δίπλα στην Νέα Φώκαια την οποία όπως τονίζει ο αντιδήμαρχος, αξίζει να επισκεφτούμε. Και εξηγεί: «Πριν καιρό, από το 2020 και εν μέσω πανδημίας ξεκινήσαμε, η αντιδημαρχία καθαριότητας και το τοπικό συμβούλιο με την συνδρομή εργαζομένων και εθελοντών καθαρίζοντας μεγάλο όγκο από μπάζα, σκουπίδια, αδρανή και απομεινάρια εγκαταστάσεων από παραθεριστές και Ρομά, να ομορφαίνουμε την κατάσταση. Μέχρι και δέντρα φυτεύτηκαν από συμπολίτες μας που πηγαίνουν κάθε τόσο να ποτίζουν, και μπράβο τους. Οκ δεν έγιναν όλα αυτά που θα θέλαμε… αλλά έγινε κάτι …τόσο όσο ..από το τίποτα… Το μόνο που μένει είναι ένα Σαββατοκύριακο να καθαρίσουμε και πάλι όλοι μαζί με τα παιδιά μας και με την συνδρομή του Δήμου τα σκουπίδια που ξεφυτρώνουν από θάλασσα και στεριά».

Ο κ. Παντζίκης μάλιστα ευχαριστεί θερμά τον καλλιτέχνη και φίλο, Γιώργο Γιατζόγλου αλλά και τον Γιάννη Γκατζέλη και όλο τον κόσμο που απλά συμβάλλει με μικρές παρεμβάσεις για να αλλάξει η εικόνα του τόπου.