Δεν είναι τυχαίο ότι όλα τα δελτία ειδήσεων συμπεριλαμβάνουν την πρόγνωση του καιρού στο πρόγραμμα τους. Οι περισσότεροι ενδιαφέρονται να μάθουν τι καιρό θα κάνει τις επόμενες μέρες για να προγραμματίσουν την ημέρα τους, τις δραστηριότητές τους, τα ταξίδια τους αλλά ακόμα και για να αποφασίσουν τι θα φορέσουν ή αν θα πάρουν μαζί τους ομπρέλα.

Η πρόβλεψη του καιρού ή καλύτερα πρόγνωση καιρού είναι ένα φοβερά χρήσιμο “εργαλείο” – υπηρεσία, που καθορίζει πλέον τις ζωές ανθρώπων αφού οι περισσότεροι σερφάρουν καθημερινά η παρακολουθούν ένα δελτίο ειδήσεων ώστε να ενημερωθούν σχετικά με τον καιρό και έπειτα να καθορίσουν το πρόγραμμά τους.

Για παράδειγμα ένας αγρότης ο οποίος δουλεύει από το πρωί έως το βράδυ στα χωράφια για να εξασφαλίσει τα προς το ζην εάν δεν είναι ενημερωμένος από πριν σχετικά με τον καιρό πως θα προετοιμαστεί ώστε να δεχθεί την κακοκαιρία και συγχρόνως να προστατέψει την περιουσία του;

Ίσως η λύση να ήταν ένα application που με ένα μόνο πάτημα του κουμπιού θα ενημερωνόσουν σε πραγματικό χρόνο για όλα τα προγνωστικά στοιχεία.

Το πρωτοποριακό Ελληνικό ”Application”, που δεν πρέπει να λείπει από κανέναν και προσφέρει ζωντανή και άμεση αναλυτική καιρική ενημέρωση, 24 ώρες το 24ωρο, με ένα ”κλικ” για συσκευές Smartphones και Tablets δεν είναι άλλο από το “meteology LiveCams”.

Ο κάθε ένας μπορεί να ενημερωθεί για τα καιρικά φαινόμενα, όπου και αν βρίσκεται, πολύ εύκολα και γρήγορα, ενώ επιπλέον προσφέρεται πληθώρα σημαντικών και χρήσιμων δεδομένων στην Ελλάδα.

Το XalkidikiPolitiki γνωρίζοντας την εξειδίκευση των ανθρώπων της ομάδας της Meteology Weather Analysis Greece επάνω στα καιρικά φαινόμενα και παρακολουθώντας εντατικά τις ενέργειες τους αποφάσισε να συνεργαστεί μαζί τους· προσφέροντας έτσι σε όλους τους αναγνώστες του μια αναλυτική ενημέρωση μέσα από ένα σύγχρονο μετεωρολογικό site που έχει σκοπό να ενημερώνει συνεχώς τους πολίτες και να προλαμβάνει πιθανές άσχημες καταστάσεις.

«Λόγω της αγάπης μας για τα καιρικά φαινόμενα και την μετεωρολογία αποφασίσαμε να δημιουργήσουμε μια ομάδα την Weather Analysis Greece ενημερώνοντας σε καθημερινή βάση τον κόσμο για όλα τα καιρικά δρώμενα ανά το πανελλήνιο. Ήδη αυτή τη στιγμή μετράμε 75.000 εγγεγραμμένα μέλη» λέει στο XalkidikiPolitiki η Έφη Τζούμα από την ομάδα της Meteology.

Η κα. Τζούμα μάλιστα είναι και η δημιουργός-ιδιοκτήτρια του πρώτου ελληνικού Application καιρού: «Πρόκειται για ένα weather app το οποίο περιλαμβάνει μέσα πληθώρα σημαντικών δεδομένων για την χώρα μας, αναλυτικά καιρικά δεδομένα, επτά (7) live ραντάρ και ένα τεράστιο δίκτυο διακοσίων (200) καμερών σε όλη την Ελλάδα  που παίζουν 24 ώρες το 24ωρο, 365 ημέρες τον χρόνο σε ζωντανή-απευθείας μετάδοση».

Σύμφωνα με την ίδια ανά πάσα στιγμή μέσω του app μπορεί να υπάρχει μια live καιρική ενημέρωση και για πυρασφάλεια και για κάποια προγραμματισμένη δουλειά, αλλά και για πολλούς άλλους λόγους.

«Πέρα από την live καιρική ενημέρωση στο Application είναι ιδιαίτερη χαρά και τιμή να παρουσιάζω μέσα από αυτό το App την Ελλάδα μας και τις ομορφιές της σε όλο τον πλανήτη, μέσα από 7 διαφορετικές γλώσσες και με ζωντανή εικόνα όλες τις ημέρες του χρόνου», υπογραμμίζει η κα. Τζούμα.

Ο καθένας μπορεί να κατεβάσει την εφαρμογή από το Play Store (Android), όπως και από το
App Store ( IOS- Apple ) δημιουργώντας έναν προσωπικό λογαριασμό με τα στοιχεία που θα τους ζητήσει η εφαρμογή. Μάλιστα δίνεται η δυνατότητα στους χρήστες να έχουν μια εντελώς δωρεάν επαφή με το App για δυο ημέρες, ώστε να μπορέσουν να ξεναγηθούν στον χώρο του και να ανακαλύψουν την χρησιμότητα του να έχεις ένα τέτοιο εργαλείο. Από εκεί και πέρα μετά το πέρας των δυο ημερών εάν θέλουν να συνεχίσουν να έχουν πρόσβαση σύμφωνα με την κα. Τζούμα θα υπάρχει μια μικρή ετήσια συνδρομή των 9,90 € τον χρόνο, 83 λεπτά τον μήνα δηλαδή. Να αναφερθεί, ακόμη πως η εφαρμογή δεν εμπεριέχει καμία απολύτως διαφήμιση.

Το συγκεκριμένο Application εμφανίζει ακόμη 36 διαφορετικές χρήσιμες ενότητες και πληροφορίες για την Ελλάδα και επιπλέον έχει ακόμη μια μοναδικότητα που δεν υπάρχει ούτε σε ένα απλό site στο εσωτερικό ούτε σε άλλο Application: «Έχω φωτογραφίσει όλες τις ράμπες σκαφών-γλίστρες που μπορεί κάποιος που έχει σκάφος να ρίξει η να τραβήξει το σκάφος του με καθοδήγηση στίγματος GPS», συμπληρώνει η δημιουργός του weather App.

Όσον αφορά τη Χαλκιδική η ίδια αναφέρει πως έχουν ήδη τοποθετηθεί 20 κάμερες σε διάφορες περιοχές τόσο για την καιρική ενημέρωση όσο και για την παγκόσμια live διαφήμιση του τόπου μέσα από το Application το οποίο όπως προαναφέρθηκε είναι φτιαγμένο σε 7 γλώσσες!

Μάλιστα το 2019 με τη θεομηνία που είχε πλήξει τον νομό και οι συνέπειες αυτής ήταν τραγικές η ομάδα meteology σύμφωνα με την κα. Τζούμα είχε προβλέψει τα όσα τραγικά θα ακολουθούσαν και μέσα από την σελίδα της είχε προειδοποιήσει τον κόσμο να λάβουν τα απαιτούμενα μέτρα προστασίας.

Τέλος δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην εμπιστοσύνη του κόσμου όλα αυτά τα χρόνια και στην άμεση επαφή που έχει αναπτύξει η ομάδα με το κοινό της: «Τα συγχαρητήρια του κόσμου και όλα τα θετικά μηνύματα που λαμβάνουμε για τη δουλειά μας, είναι για εμάς η μεγαλύτερη επιβράβευση. Προσπαθούμε για το καλύτερο αποτέλεσμα μέσα από μια σκληρή δουλειά που χρειάζεται χρόνο και κόπο για να φέρουμε εις πέρας το δύσκολο έργο που έχουμε αναλάβει».