Σχετικά με το θέμα που προέκυψε με το άρθρο 296 του πολυνομοσχεδίου της εκπαίδευσης για τα ΑΕΙ που  αφορούσε την κατάργηση συγχώνευση και απορρόφησή από  το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (Α.Π.Θ.) του Ταμείου Διοίκησης και Διαχείρισης Πανεπιστημιακών Δασών του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (Σ.Δ.Δ.Π.Δ) που βρίσκεται στον Ταξιάρχη Χαλκιδικής, η θέση του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ για το συγκεκριμένο άρθρο,
όπως εκφράστηκε και από την αρμόδια εισηγήτριά μας κ.Κεφαλιδου και στις Επιτροπές αλλά και στην Ολομέλεια είναι να παραμείνουν αυτοτελή τα ΝΠΔΔ.

Δυστυχώς εκ παραδρομής και λόγω τεχνικού λάθους σε ένα πολυνομοσχέδιο 450 άρθρων πέρασε στο σύστημα ψηφοφορίας «ΝΑΙ» στο άρθρο 296 αντί για την εξέφρασμενη άποψη μας που ήταν «ΟΧΙ».

Το θέμα διευθετήθηκε άμεσα σήμερα 18-07-2022 από τη Γραμματεία της Κοινοβουλευτικής Ομάδας στις υπηρεσίες στη Βουλή, όπου και κατοχυρώθηκε το «ΟΧΙ» στο άρθρο 296.

Προς αποφυγή λοιπόν παρεξηγήσεων αλλά και πολιτικής εκμετάλλευσης του συγκεκριμένου θέματος σας παραθέτω παρακάτω και τα ανάλογα αποσπάσματα από τις επιτροπές :

1οΑπόσπασμα από την ομιλία της κ.Κεφαλίδου για το 296 άρθρο στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων –4η συνεδρίαση: «Κλείνω με αυτό που υπάρχει στο άρθρο 296 παράγραφος 8. Είναι καλό να υιοθετηθεί και να εισακουστεί η άποψη του ΓΕΩΤΕΕ και να παραμείνουν αυτοτελή τα Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου όπως είναι το Ταμείο Διοίκησης και Διαχείρισης Πανεπιστημιακών Δασών το Περτούλι που είναι μια μοναδική περίπτωση, αλλά και το αγρόκτημα στο ΑΠΘ. Βλέποντας και την εισήγηση που έκανε ο Πρύτανης θεωρώ ότι δεν υπάρχει πρόβλημα στο να ακολουθήσουμε τον δρόμο της υιοθέτησης της άποψης του ΓΕΩΤΕΕ».

2οΑπόσπασμα από την ομιλία της Ομιλία κ.Κεφαλίδου για το 296 άρθρο στην Επιτροπή Μορφωτικών-3η συνεδρίαση : «Έχω πάρα πολλά να πω αλλά κλείνω με κάποιες παρατηρήσεις και με μία επισήμανση. Οι παρατηρήσεις μου έχουν να κάνουν με το ότι νομίζω ότι πρέπει να υιοθετήσουμε την άποψη του ΓΕΩΤΕΕ για το ζήτημα του άρθρου 296 παράγραφος 8 και να παραμείνουν αυτοτελή τα νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου όπως είναι και σήμερα που είναι το Ταμείο Διοίκησης και Διαχείρισης Πανεπιστημιακών Δασών και το Ταμείο Διοίκησης και Διαχείρισης Αγροκτήματος Πανεπιστημίου του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης».