Το iSAVElives application, λίγες ημέρες μετά την πανελλήνια ενεργοποίηση του, βοήθησε ασθενή με σπασμούς επιληπτικής κρίσης στη Χανιώτη Χαλκιδικής.

Πιο συγκεκριμένα, παρευρισκόμενος πολίτης κάλεσε το 166 ενώ παράλληλα ενεργοποίησε το περιστατικό στο iSAVElives, μέσω του κινητού του. Μία μικρή ομάδα εκπαιδευμένων πολιτών ενημερώθηκαν μέσω εφαρμογής και τηλεφώνων, με αποτέλεσμα μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα να ανταποκριθούν κ να φτάσουν στο σημείο.’

Αναλυτικά, η ανακοίνωση του Kids Save Lives: 

“Επείγον περιστατικό αντιμετωπίστηκε με χρήση #εφαρμογής κινητού !!! Το iSAVElives application, λίγες ημέρες μετά την πανελλήνια ενεργοποίηση του, βοηθάει ασθενή με σπασμούς #επιληπτικής #κρίσης. Παρευρισκόμενος πολίτης κάλεσε πριν λίγη ώρα το 166 ενώ παράλληλα έκανε κάτι εξαιρετικά σημαντικό, ενεργοποιώντας ΑΠΕΙΛΗΤΙΚΟ ΓΙΑ ΤΗ ΖΩΗ περιστατικό στο iSAVElives, μέσω του κινητού του.

Μία μικρή ομάδα εκπαιδευμένων πολιτών ενημερώθηκαν μέσω εφαρμογής και τηλεφώνων, με αποτέλεσμα μέσα σε λίγα #δευτερόλεπτα να ανταποκριθούν κ να φτάσουν στο σημείο. Οι Πρώτοι Ανταποκρινόμενοι της Κοινότητας (Community First Responders) αναγνώρισαν άμεσα πως το θύμα κάνει σπασμούς επιληπτικής κρίσης! Προστάτευσαν το θύμα από τον #αυτοτραυματισμό του και τον τοποθέτησαν σε θέση ανάνηψης, με σκοπό την παράλληλη προστασία του #αεραγωγού του. Μέχρι την άφιξη του ΕΚΑΒ, ο 50χρονος έκανε και δεύτερη φορά σπασμούς (πιθανώς Status Epilepticus), ενώ παραδόθηκε τελικώς στο ασθενοφόρο της περιοχής με αισθήσεις! Σε περίπτωση καρδιακής ανακοπής, σε λίγα δευτερόλεπτα είχε φτάσει ένας από τους 4 Απινιδωτές της Κοινότητας

Ευχαριστούμε τον πολίτη που #ενεργοποίησε το περιστατικό βοηθώντας να αντιμετωπιστεί ταχύτατα το θύμα των σπασμών, είναι ένας ή μία από τις 10,000 πολίτες που έχουν κατεβάσει ήδη στο κινητό τους ΔΩΡΕΑΝ το iSAVElives!

Ευχαριστούμε τους ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΟΥΣ Πρώτους Ανταποκρινόμενους της #Χανιώτης που βοήθησαν τον συνάνθρωπο μας: Γιάννης Κολοκύθας (Εθελοντική Ομάδα Δράσης Χανιώτης), Αλεξάνδρα Πανταζίδου (KIDS SAVE LIVES), Φάνης Κυπραίος (ΟΦΚΑΘ)!

Ευχαριστούμε την Εύη Αδραμερινού και τον Αναστάση Στεφανάκη (KIDS SAVE LIVES) που μέσω τηλεφώνου έδιναν οδηγίες, μέχρι την παραλαβή του περαστικού από το ΕΚΑΒ.

Οργάνωσε την κοινότητα σου! Κατέβασε δωρεάν το iSAVElives σε #Ios και #Android! Ο πολύτιμος #χρόνος που κερδίζεις μέσω της ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ, ΜΠΟΡΕΙ να σώσει χιλιάδες ζωές στην Ελλάδα: https://kidssavelives.gr/isavelives/