Το κοινωνικό έργο του δήμου Πολυγύρου αποτυπώνεται μεταξύ άλλων και στις υποδομές που έχουν τοποθετηθεί για ΑμεΑ στις παραλίες του δήμου.

 

Στην εν λόγω φωτογραφία ένας συνάνθρωπός μας με 99 τοις εκατό αναπηρία και ακρωτηριασμό στα κάτω άκρα λόγω διαβήτη, μπορεί τελικά να απολαύσει το νερό της θάλασσας, μετά από πολλά χρόνια, μέσα από το seatrack που έχει τοποθετηθεί στην παραλία. Επιπλέον ο ναυαγοσώστης που υπάρχει στο σημείο προσφέρει τη συνδρομή του ώστε να μετακινηθεί ο λουόμενος προς τη θάλασσα.

«Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Δήμαρχο τον κύριο Ζωγράφο για αυτή την πρωτοβουλία και τον ναυαγοσώστη για την βοήθεια του. Κάθε φορά που χρειαζόμαστε βοήθεια επεμβαίνει. Αλλά θα ήθελα επίσης να επισημάνω ότι όλοι εμείς οι υπόλοιποι θα πρέπει να επιδεικνύουμε την ανάλογη προσοχή σε τέτοιου είδους εγκαταστάσεις και να γινόμαστε ακόμα και αυστηροί αν χρειαστεί, όταν κάποιοι δεν σέβονται και θεωρούν παιχνίδι τέτοιου είδους εξοπλισμούς. Να είστε όλοι καλά να συνεχίσετε να ελπίζετε να έχετε πίστη και δύναμη», σχολιάζει συγγενικό πρόσωπο του λουόμενου ΑμεΑ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.