Η ανάδειξη των ισχυρών δεσμών της ΑΕΚ με τον Πόντο θα είναι βασικό στοιχείο στην τελετή των εγκαινίωντου «Αγια-Σοφιά – OPAP Arena» που θα γίνει στις17 Σεπτεμβρίου του 2022. Όπως αναφέρει ρεπορτάζ του sportdog.gr το οποίο υπογράφει ο Χρήστος Κωνσταντινίδης, επιθυμία τουΔημήτρη Μελισσανίδη είναι να εμφανιστούν στη σκηνή του γηπέδου τουλάχιστον 50 πόντιοι χορευτές που θα χορέψουν σέρρα, συνοδεία κεμεντζέ.

Έτσι τα εγκαίνια του γηπέδου της Ένωσης θα έχουν κοινό σημείο αναφοράς με την τελετή λήξης των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004 στην Αθήνα, όπου δεκάδες πόντιοι χορευτές πήραν θέση στον αγωνιστικό χώρο του ΟΑΚΑ και χόρεψαν πάνω σε βάθρο, σκορπώντας ρίγη συγκίνησης όχι μόνο στους Πόντιους αλλά και σε όλους τους Έλληνες όπου γης.

Σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ συντονιστής της συγκεκριμένης προσπάθειας θα είναι ο χοροδιδάσκαλος της Ευξείνου Λέσχης Αθηνών (της οποίας ηγείται ο Δημήτρης Μελισσανίδης), πρώην αξιωματικός του Ελληνικού Στρατού και νυν προϊστάμενος Διεύθυνσης Δημοτικής Περιουσίας και Προμηθειών Δήμου Αμαρουσίου, Μωυσής Καρίπης.