Οι Χοροσταλίτες, το αγαπημένο μουσικό συγκρότημα όλων συμμετείχε στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην Παλαιόχωρα, στα Ζερβοχώρια του δήμου Πολυγύρου. Σε μια κατάμεστη πλατεία, ο κόσμος είχε την ευκαιρία να διασκεδάσει στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του δήμου, Καλοκαίρι Τέχνης και Πολιτισμού 2022.

Εμφανώς συγκινημένος στον χαιρετισμό του ο δήμαρχος Πολυγύρου Αστέριος Ζωγράφος μνημόνευσε τον αείμνηστο Φίλιππο Καράβατο για τον χώρο πολιτισμού στην Παλαιόχωρα και εξέφρασε την αγάπη του για τα Ζερβοχώρια και τους κατοίκους τους. Ο Χρήστος Κομπόγιαννος, αντιδήμαρχος, ευχαρίστησε όσους συνέβαλαν στο να γίνει η εκδήλωση και τόνισε ότι η παράδοση και ο πολιτισμός στηρίζεται με κάθε τρόπο.

Η Έφη Κελιαφάνου, ειδική σύμβουλος κοινωνικών δράσεων του δήμου Πολυγύρου ανέφερε στον χαιρετισμό της ότι δήμος και κοινωνία δεν είναι δύο ξεχωριστά πράγματα, αλλά είναι ένα, κι όπως παλιά, έτσι και τώρα οι καλύτερες ιστορίες γράφονται στις πλατείες.

Η δημοτική αρχή Πολυγύρου, κατά το 14ο Φεστιβάλ Πολυγύρου, επέλεξε να μεταφέρει τα καλλιτεχνικά δρώμενα σε κάθε γωνιά του δήμου ώστε να μπορούν να συμμετέχουν όλοι οι κάτοικοι.