Προς αποκατάσταση της υδροδότησης, ολοκληρώνονται οι εργασίες επισκευής βλάβης σε μια από τις ενεργές γεωτρήσεις του Ταξιάρχη Πολυγύρου. Στο ορεινό χωριό η κοινότητα αντιμετώπισε τριήμερο πρόβλημα από την Παρασκευή όταν χάλασε η γεώτρηση. Σήμερα ήδη η δημοτική αρχή ζήτησε και ξεκίνησε τεχνική παρέμβαση ώστε μέχρι το απόγευμα και σταδιακά να τρέχει και πάλι νερό από τις βρύσες.

Η θερινή περίοδος με την αυξημένη κατανάλωση και ο κόσμος που επισκέφτηκε το χωριό κατά το Σαββατοκύριακο αύξησαν τις ανάγκες σε νερό με αποτέλεσμα να μην επαρκούν οι γεωτρήσεις που έμειναν.

Να σημειωθεί ότι κατά το τριήμερο που πέρασε η δημοτική αρχή Πολυγύρου κάλυψε τις ανάγκες τις κορυφογραμμής με υδροφόρες.

Εδώ και δύο μήνες το χωριό υδροδοτείται από μια επιπλέον γεώτρηση από τρεις νέες που δρομολόγησε η δημοτική αρχή. Η νέα γεώτρηση των 150 κ.μ. θα δώσει ανάσα στο δίκτυο και ριζική λύση.

 Την ίδια στιγμή η δημοτική αρχή έχει να λαμβάνει αρκετές δεκάδες χιλιάδες ευρώ από απλήρωτους λογαριασμούς ύδρευσης και μάλιστα από επιχειρήσεις μεγάλες και πιο μικρές. Στον δήμο Πολυγύρου παρουσιάζεται το ίδιο πρόβλημα που εντοπίζεται παντού, δηλαδή τα νοικοκυριά να είναι συνεπή στις υποχρεώσεις και τις πληρωμές τους, ενώ οι οφειλές να προέρχονται από επιχειρήσεις.