Την Αγία Παρασκευή στον δήμο Κασσάνδρας μπορείς να τη προσεγγίσεις βόρεια από το Πευκοχώρι, σκαρφαλώνοντας κάθετα το καταπράσινο βουνό μέσα σε αρώματα αγράμπελης και ανθισμένης μυρτιάς. Αντικρίζεις χαμηλά να προβάλλει το χωριό που έχει προστάτιδα του την ομώνυμη Αγία προς τιμήν της οποίας υπάρχει ο μικρός μεταβυζαντινός ναός που πανηγυρίζει κάθε χρόνο στις 26 Ιουλίου, ημέρα μνήμης της Αγίας.

Μπορείς να φτάσεις και από το Παλιούρι κινούμενος δυτικά μέσα από το καταπράσινο πευκοδάσος, από τα λίγα που απέμειναν στην Κασσάνδρα. Επίσης φτάνεις και από Σκιώνη-Λουτρά ανεβαίνοντας τον φιδίσιο περιφεριακό δρόμο.

Οι επισκέπτες της Αγίας Παρασκευής μαγεύονται από τα μικρά παραδοσιακά  δρομάκια του διατηρητέου οικισμού τις πανέμορφες, γραφικές διαδρομές ανάμεσα σε σπίτια που σκαρφαλώνουν στην πλαγιά του βουνού.

Ανατολικά του χωριού εκτείνεται μια μεγάλη περιοχή που είναι χαρακτηρισμένη σαν ζώνη προστασίας φυσικού περιβάλλοντος λόγω του ιδιαίτερου φυσικού κάλλους με μικρούς λόφους, ιδιαίτερους γεωλογικούς σχηματισμούς, σπήλαια και βράχους.

Όλα αυτά τα προσεγγίζεις σε λίγο χρόνο καθώς και τις πανέμορφες με πεντακάθαρα νερά παραλίες, όπως τα Λουτρά με τα περίφημα SPA, το επίνειο της Αγίας Παρασκευής που έχει οργανωμένο τουρισμό, τον Αη Γιώργη, το Λατομείο, τη Μπούντα κ.α.

Στο χωριό υπάρχουν ταβέρνες με ντόπιους μεζέδες, παντοπωλείο και μια μεγάλη κεντρική πλατεία όπου ο ίσκιος των πεύκων χαρίζει τη δροσιά του κοντά στην διατηρητέα μεγάλη εκκλησία του Αγίου Ι. Πρόδρομου.

Η Αγία Παρασκευή στηρίζεται στην ήπια ανάπτυξη με σεβασμό στο περιβάλλον· και τη γοητεία που αποπνέει την έχει καταστήσει ιδανικό τόπο για διακοπές όσων επιθυμούν χαλάρωση και ηρεμία.

Με πληροφορίες από Kassandramuseum