Στις 07.33 το πρωί του Σαββάτου ξεκίνησε ο 52ος διάπλους του Τορωναίου κόλπου, όταν συνολικά 17 αθλητές από την Καλλιθέα στην Κασσάνδρα ξεκίνησαν να κολυμπούν μέχρι τη Νικήτη της Σιθωνίας.

Όλοι οι εθελοντές της Εκπολιτιστικής Εταιρείας Νέων Νικήτης «Ο Σίθων» ήταν παρόντες, προκειμένου να δαφνοστεφανώσουν τους νικητές της διοργάνωσης.

Σύμφωνα με την πρόεδρο της εταιρείας «Ο Σίθων» Κωνσταντίνα Κούρα οι καιρικές συνθήκες ήταν φανταστικές. «Ξεκίνησαν 17 κολυμβητές για να έρθουν προς τα εδώ. Είχαμε τη μεγάλη έκπληξη του Χρήστου Γαρέφη, που είναι και τιμώμενο πρόσωπο σήμερα, ο οποίος αποφάσισε τελικά να κολυμπήσει τον διάπλου κανονικά. Μέχρι στιγμής όλοι οι κολυμβητές κολυμπούν κανονικά και δεν έχει εγκαταλείψει κανένας. Πιθανολογούμε ότι σε 2 με 2,5 ώρες ο πρώτος αθλητής θα έχει τερματίσει. Προς το παρόν πρώτος αθλητής είναι ο Βαμβακίδης Αλέξανδρος και ακολουθούν ο Χρήστος Γαρέφης και η Γονίδη Χριστίνα», ανέφερε.

Τιμώμενα πρόσωπα της ΕΕΝΝ «Ο Σίθων» στον φετινό Διεθνή Διάπλου του Τορωναίου κόλπου είναι δύο άτομα που έγραψαν ιστορία ο καθένας στο είδος του. Συγκριμένα πρόκειται για τον αθλητή και μοναδικό τερματίσσαντα στον 7ο Διάπλου του Τορωναίου κόλπου το 1977 Χρήστο Γαρέφη και τον δημοσιογράφο και πεζογράφο Γιώργο Σκαμπαρδώνη.

52ος διεθνής κολυμβητικός Διάπλους του Τορωναίου Κόλπου