Την Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου, ο Αγροτικός και Κτηνοτροφικός Συνεταιρισμός Γαλάτιστας, η Δημοτική Κοινότητα Γαλάτιστας και ο Δήμος Πολυγύρου διοργανώνουν, από κοινού, ημερίδα στο πλαίσιο της 12ης Γιορτής Γεωργίας και Κτηνοτροφίας με θέματα:

  • Η Γεωργία και οι Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (πράσινα κτηνοτροφικά κτίρια μονόδρομος για τις προκλήσεις του μέλλοντος)
  • Νέα ΚΑΠ
  • Επιδοτούμενο πρόγραμμα των Νέων Αγροτών
  • Πρόγραμμα Σχεδίων Βελτίωσης.

¨Όπως τόνισε ο Πρόεδρος Άγγελος Τσιαρτσραφλής, είκοσι άτομα από τον Συνεταιρισμό εγκρίθηκαν προς ένταξη στο πρόγραμμα νέων αγροτών, κάτι που κρίνεται ως μεγάλη επιτυχία και προκαλεί το ενδιαφέρον της ημερίδας. Η διοργάνωση που γίνεται εδώ και 12 χρόνια συνέβαλε τα μέγιστα στον Συνεταιρσμό και σε μια συνολική προσπάθεια, που όπως επεσήμανε ο κ. Τσιαρτσραφλής, είχε μεγάλο όφελος σε όλους τους γεωργοκτηνοτρόφους. “Επόμενος στόχος μας είναι μια μονάδα παραγωγών στα δημητριακά. Θα δούμε παράλληλα και την παραγωγή αγοπρόβειου γάλακτος από την ίδιο τον Συνεταιρισμό”, πρόσθεσε και ευχαρίστησε τον δήμαρχο Αστέριο Ζωγράφο που από την αρχή στήριξε την πρωτοβουλία της εκδήλωσης.

Να σημειωθεί ότι στην ημερίδα της Παρασκευής θα συζητηθεί ένα πολύ καίριο για τους κτηνοτρόφους ζήτημα που έχει να κάνει με την αύξηση του κόστους των ζωοτροφών και τα λειτουργικά έξοδα των κτηνοτροφικών μονάδων.

Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στις 12 το μεσημέρι, στην αίθουσα του Αγίου Αγάπιου στη Γαλάτιστα Χαλκιδικής. Κεντρικοί ομιλητές θα είναι ο Κωνσταντίνος Μπαγινέτας Γενικός Γραμματέας ΥΠΑΑΤ, και ο Θωμάς Κουτσόπουλος, Καθηγητής ΑΠΘ.

Χαιρετισμό θα απευθύνει ο Υπουργός Αγροτικής Αναπτύξεις και Τροφίμων Γεώργιος Γεωργαντάς και ο Δήμαρχος Πολυγύρου Αστέριος Ζωγράφος.