Ένα νέο περιστατικό κακοποίησης ζώου και συγκεκριμένα αλόγου, έρχεται στο φως της δημοσιότητας.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες άφησαν ένα σκελετωμένο άλογο να πεθάνει δεμένο σε χωράφι που δεν υπήρχε σκιά στο Σιδάρι της Κέρκυρας, όπως μεταδίδει το corfupress.gr. Όπως διευκρινίζει το τοπικό μέσο δεν είναι γνωστό αν το ζώο έπασχε από κάποια ασθένεια.

Αναλυτικότερα, η υπόθεση εκτυλίχθηκε πριν από μερικές ημέρες στο Σιδάρι, το άλογο ήταν δεμένο στο χώρο που δείχνουν οι φωτογραφίες σε κακή κατάσταση, χωρίς νερό και χωρίς σκιά.

Kλήθηκε κτηνίατρος, ο οποίος είπε στους πολίτες που είχαν συγκεντρωθεί στο σημείο ότι είχε έρθει και τις προηγούμενες ημέρες επειδή το ζώο ήταν άρρωστο, ενώ καταγγέλλεται ότι παρουσία του κτηνιάτρου ο ιδιοκτήτης παραδέχθηκε ότι το άλογο ήταν δικό του, αν και προηγουμένως υποστήριζε ότι δεν του άνηκε.

Το άτυχο ζώο δυστυχώς κατέληξε μετά από λίγες ώρες, παρά τις προσπάθειες να του δώσουν νερό και να το τοποθετήσουν κάτω από σκιά με τη βοήθεια ομπρέλας.

«Το άλογο πέθανε υποφέροντας. Ποιος είναι υπεύθυνος;»

 

Κέρκυρα κακοποίηση αλόγου

Πηγή: ethnos.gr

 

 

 

«Πότε και ποιος θα αναλάβει επιτέλους την ευθύνη για τα ζώα σε αυτό το νησί; Στο Σιδάρι πολλοί άνθρωποι από το παρακείμενο ξενοδοχείο προσπάθησαν να βοηθήσουν το άλογο που πεθαίνει από τη ζέστη. Προσπάθησαν να του παράσχουν σκιά και νερό. Δεν υπήρχε σκιά γι’ αυτό. Κανένα καταφύγιο, καμία στέγη για να μπορέσει να ξεφύγει από τον ήλιο. Ποιος ιδιοκτήτης θα μπορούσε να αφήσει ένα ζώο εκεί; Κλήθηκε η αστυνομία – ήρθαν και είπαν δεν μπορούν να κάνουν τίποτα. Το άλογο πέθανε υποφέροντας. Ποιος είναι τελικά υπεύθυνος για αυτό; Τα ζώα πρέπει να πεθαίνουν τελικά χωρίς κανένας να νοιάζεται; Ακόμα και η αστυνομία; Για τον ιδιοκτήτη πρέπει να επιβληθεί ποινή και να μη του επιτρέπεται να διατηρεί ζώα μέχρι το τέλος της ζωής του! Παρακαλώ κοινοποιήστε το παντού και ελπίζω κάποιος να κάνει κάτι σε αυτό το Νησί!» σημείωσε σε ανάρτηση της η Patrycja Podhorodecka σε ομάδα στο Facebook, που ονομάζεται «The Corfu Grapevine».