Στους ημιτελικούς του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος υδατοσφαίρισης των νέων ανδρών που διεξάγεται στην Ποντγκόριτσα προκρίθηκε η εθνική ομάδα.

Η εθνική από τα πρώτα λεπτά ήταν μπροστά στο σκορ αλλά η Κροατία επέστρεφε και ισοφάριζε χωρίς ωστόσο να καταφέρει να περάσει ποτέ μπροστά στο σκορ (1-0, 1-1, 2-1, 2-2, 3-2, 3-3, 4-3).

Πριν τη λήξη του δευτέρου οκταλέπτου, το σκορ έφτασε να είναι ισόπαλο 4-4. Στη συνέχεια, ωστόσο, η Κροατία πήρε για πρώτη φορά στον αγώνα κεφάλι στο σκορ, με τον Ζβόνο να «γράφει» το 5-4 με γκολ στον παίκτη παραπάνω, 1:28 πριν το τέλος της τρίτης περιόδου. Όμως, η ελληνική ομάδα, η οποία δεν σκόραρε στην τρίτη περίοδο, βρήκε τον δρόμο προς τα δίχτυα με τους Κανδανολέοντα και Σπάχιτς και προηγήθηκε 6-5, 3:56 πριν τη λήξη του αγώνα. Στη συνέχεια το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα «έχασε» τους Καστρινάκη και Χρήστο Μπιτσάκο που αποβλήθηκαν με τρεις ποινές, ενώ η Κροατία ισοφάρισε 6-6 με πέναλτι του Ράντιτς, 2:38 πριν το τέλος. Ακολούθως και ο Στόγιανατς αποβλήθηκε με τρεις ποινές, ενώ στη συνέχεια η εθνική πήρε -για πρώτη φορά στον αγώνα- προβάδισμα δύο τερμάτων (8-6, 43΄΄ πριν τη λήξη), χάρη σε γκολ που πέτυχαν οι Κανδανολέων (στον παίκτη παραπάνω) και Λυκούδης, και «κλείδωσε» ουσιαστικά τη νίκη. Οι «Χρβάτσκι» μείωσαν σε 8-7, 33 δευτερόλεπτα πριν τη λήξη, ωστόσο ο χρόνος που απέμενε στην Κροατία δεν ήταν αρκετός για την ανατροπή και η εθνική πανηγύρισε σπουδαία πρόκριση στους «4» της διοργάνωσης.

Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα θα αντιμετωπίσει αύριο (23/9, 20:00) το νικητή του αποψινού (20:00) προημιτελικού ανάμεσα στο Μαυροβούνιο και την Ισπανία.