Επίκαιρη Ερώτηση κατέθεσε ο Γραμματέας της Βουλής και Βουλευτής Χαλκιδικής του ΠΑ.ΣΟ.Κ.-Κινήματος Αλλαγής κ. Πάνας Απόστολος προς τον Υπουργό Υγείας κ. Πλεύρη Θάνο, ζητώντας του να μην υπάρξει υποβάθμιση της Περιφερειακής Διεύθυνσης του ΕΟΠΥΥ της Π.Ε. Χαλκιδικής σε Αυτοτελές Τμήμα.

Στην πρωτολογία του ο κ. Πάνας ανέφερε, ότι στο πρώτο σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος του Οργανισμού γίνεται προσπάθεια για εξοικονόμηση διοικητικών δομών, ιδίως περιφερειακών.Ο Βουλευτής μάλιστα τόνισε στον αρμόδιο Υπουργό,  πως  η Χαλκιδική είναι  μια περιοχή ιδιαίτερων συνθηκών, που εξυπηρετεί  πλήθος αναγκών ντόπιων ασφαλισμένων της Χαλκιδικής και επισκεπτών λόγω μετοίκησης και τουρισμού καθόλη τη διάρκεια του χρόνου και στο πλαίσιο αυτό δε πρέπει να υπάρξει καμία υποβάθμιση στον ΕΟΠΠΥ Χαλκιδικής.

Στην τοποθέτηση του ο κ. Πλεύρης με τη σειρά του ανέφερε στον κ. Πάνα, πως ο Οργανισμός δεν έχει ολοκληρώσει ακόμη το Οργανόγραμμά του και στο τελικό που θα συζητηθεί με το Υπ. Υγείας και τον ΕΟΠΥΥ και θα εγκριθεί από το Υπ. Εσωτερικών, θα συνεκτιμηθούν όλες οι αναφερόμενες από τον Βουλευτή παράμετροι, αλλά και η πρότασή του, ώστε η ΠΕ.ΔΙ. ΕΟΠΥΥ της Π.Ε. Χαλκιδικής να παραμείνει Διεύθυνση.

Ο κ. Πάνας έπειτα από τη συζήτηση της Επίκαιρης Ερώτησης δήλωσε σχετικά : «Στη σημερινή μου Επίκαιρη Ερώτηση έκανα ξεκάθαρο στον Υπουργό Υγείας κ.Πλεύρη, ότι η Περιφερειακή Διεύθυνση ΕΟΠΥΥ της Π.Ε. Χαλκιδικής δεν πρέπει να υποβαθμιστεί σε Τμήμα. Χαίρομαι ιδιαίτερα, καθώς από όσα μου ανέφερε, φαίνεται να αναπροσαρμόζει τον αρχικό σχεδιασμό ως προς το συγκεκριμένο θέμα. Θα συνεχίσω να διεκδικώ μέσω του θεσμικού μου ρόλου την υπεράσπιση των δικαίων αιτημάτων των Χαλκιδικιωτών ».

Μπορείτε να παρακολουθήσετε ολόκληρη την Επίκαιρη Ερώτηση:

https://youtu.be/8LZ49mQd6yM