Στον εντοπισμό και ανάσυρση της σορού της αγνοούμενης γυναίκας στην περιοχή της Αγίας Πελαγίας, όπου χθες χτύπησε η φονική κακοκαιρία, προχώρησαν οι δύτες της ΕΜΑΚ μέσα στην θάλασσα.

Όπως μετέδωσε ο ΣΚΑΪ, το πτώμα της γυναίκας εντοπίστηκε ανοιχτά στον κόλπο της Αγίας Πελαγίας προς την παραλία της Λυγαριάς, με το σύζυγο να βουτά προκειμένου να φτάσει στη σορό της, αγνοώντας τους διασώστες που τον συμβούλευαν να μην το κάνει.

Οι έρευνες για τον εντοπισμό της σταμάτησαν το βράδυ του Σαββάτου χωρίς να φέρουν αποτέλεσμα, και ξεκίνησαν σήμερα με το πρώτο φως της ημέρας και τη συνδρομή ειδικής ομάδας υποβρύχιων αποστολών.

Στην επιχείρηση για τον εντοπισμό της γυναίκας συμμετείχαν και δύτες από την 3η ΕΜΑΚ και το λιμενικό και drone, ενώ επρόκειτο για μια δύσκολη επιχείρηση, λόγω των φερτών υλικών μέσα στη θάλασσα, που από χθες καθιστούν δύσκολη την ορατότητα.

Η γυναίκα επέβαινε στο ίδιο όχημα με τον άντρα που εντοπίστηκε νεκρός χθες το μεσημέρι, ενώ μαρτυρίες κατοίκων ανέφεραν ότι στην προσπάθεια της να βγει από το αυτοκίνητο, την ώρα που αυτό το είχαν παρασύρει τα ορμητικά νερά, η ίδια παρασύρθηκε προς τη θάλασσα.

Αυτό είχε επιβεβαιώσει νωρίτερα και ο σύζυγός της, μιλώντας στην εκπομπή «Καλημέρα» στον ΣΚΑΪ. «Με πήραν τηλέφωνο να καλέσω βοήθεια. Άκουσα τη γυναίκα μου να φωνάζει. Είχε πανικοβληθεί» είπε ο σύζυγος της 50χρονης και πρόσθεσε πως «κάποιος την είδε να έχει βγει από το αμάξι και να την παρασέρνει το νερό».

Η τραγική αυτή εξέλιξη ανεβάζει σε δύο τους νεκρούς της θεομηνίας που έπληξε την Κρήτη. Σημειώνεται πως σήμερα είναι η κηδεία του 50χρονου που έχασε τη ζωή του χθες, όταν το αυτοκίνητό του παρασύρθηκε από τα χειμαρρώδη νερά.

Φωτογραφία Αρχείου