Η δραστηριότητα επεξεργασίας και τυποποίησης ελαιολάδων εντάχθηκε εκ νέου στις επιλέξιμες δραστηριότητες για στήριξη από το νέο Αναπτυξιακό Νόμο 4887/22.

Η είδηση αυτή έγινε δεκτή με ιδιαίτερη ικανοποίηση από τον κλάδο της τυποποίησης ελαιολάδου και τους συλλογικούς του φορείς (ΣΕΒΙΤΕΛ – Σύνδεσμος Βιομηχανιών, Τυποποίησης και Εξαγωγής ελαιολάδων, ΕΔΟΕ – Εθνική Διεπαγγελματική Οργάνωση Ελαιολάδου, ΣΥΤΕΚ – Σύνδεσμος Τυποποιητών, Εξαγωγέων Κρήτης, ΣΕΚ – Σύνδεσμος Εξαγωγέων Κρήτης), οι οποίοι εκφράζουν τις ευχαριστίες τους προς τον Υπουργό Επικρατείας και συντονιστή του Κυβερνητικού έργου Άκη Σκέρτσο, τον Αναπλ. Υπουργό Ανάπτυξης Νίκο Παπαθανάση για την ικανοποίηση του συλλογικού αυτού αιτήματος, καθώς και στους Περιφερειάρχες Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη και Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα για την τεκμηριωμένη  ενίσχυσή του αιτήματός μας.

Ο ΣΕΒΙΤΕΛ και ο ΣΥΤΕΚ, πέραν του θέματος του Αναπτυξιακού Νόμου, έχουν συνεχή επικοινωνία με τον  Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γιώργο Γεωργαντά, για σειρά επίκαιρων αλλά και χρόνιων προβλημάτων του ελαιοκομικού τομέα, στην κοινή μας  προσπάθεια για πρόοδο της επίλυσής τους.

Όπως αναφέρεται στην ΚΥΑ για το νέο Αναπτυξιακό Νόμο, στα καθεστώτα ενισχύσεων υπάγονται και τα ελαιούχα προϊόντα (ελαιοτριβεία, ραφιναρίες ελαιολάδου, σπορελαιουργεία, μονάδες επεξεργασίας βρώσιμων ελαιών, κ.λ.π.), περιλαμβανομένων και των επενδυτικών σχεδίων μονάδων επεξεργασίας και τυποποίησης ελαιολάδου.

agrotypos.gr