Ιδιαίτερη ανησυχία προκαλούν στους κατοίκους αλλά και στις δημοτικές αρχές του Πολυγύρου, τα περιστατικά βεβήλωσης και καταστροφών που σημειώνονται το τελευταίο διάστημα σε εκκλησίες και χριστιανικά σύμβολα στην ευρύτερη περιοχή της Ορμύλιας.

Τα πρώτα περιστατικά βανδαλισμών σημειώθηκαν φέτος τον Σεπτέμβριο στα ξωκλήσια των Αγίων Αποστόλων και του Αγίου Γεωργίου στην Ορμύλια, όταν άγνωστοι παραβίασαν τις πόρτες των εκκλησιών και εισέβαλαν δημιουργώντας ζημιές στο εσωτερικό των ναών. Όπως φαίνεται και στα φωτογραφικά ντοκουμέντα, ζημιές προκλήθηκαν κατά κύριο λόγο στην πόρτα του ναού η οποία έχει σχεδόν αποκολληθεί.

Οι υπαίτιοι όμως δε φαίνεται πως σταμάτησαν σε αυτό μονάχα το περιστατικό. Περίοικοι εντόπισαν στη συνέχεια μετά από λίγο καιρό μία εικόνα του Ιησού Χριστού που βρέθηκε στην περιοχή βεβηλωμένη και η οποία φέρει μουτζούρες και απρεπή σύμβολα.

Το τελευταίο περιστατικό αποκαλύφθηκε χθες, Δευτέρα 31 Οκτωβρίου, όταν εντοπίστηκε στο μνημείο-σύμβολο του ανεμόμυλου η απεικόνιση αποκρυφιστικών συμβόλων.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Xalkidiki Politiki, οι υποψίες στρέφονται σε ομάδα ατόμων από την ευρύτερη περιοχή της Ορμύλιας.

Οι δημοτικές αρχές, μέσω του Αντιδημάρχου της Δημοτικής Ενότητας Ορμύλιας κ. Γιώργου Ματέα έχουν ήδη καταγγείλει το περιστατικό στο τμήμα Ασφαλείας Πολυγύρου, ενώ εφιστούν την προσοχή των πολιτών σε περίπτωση που υποπέσει οτιδήποτε στην αντίληψή τους να ενημερώσουν τις αρμόδιες αρχές.