Συγχαρητήρια Επιστολή απέστειλε η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Χαλκιδικής και ο Διευθυντής που εκφράζουν θερμά συγχαρητήρια στους μαθητές του δημοτικού σχολείου Ν. Πλαγίων για τη συμμετοχή και τη διάκρισή τους στον 16ο Μαθητικό Διαγωνισμό «Παιχνίδι και Μαθηματικά».

Ο διαγωνισμός πραγματοποιήθηκε την 1η Απριλίου 2022, έπειτα από τη δήλωση που υπέβαλε η διευθύντρια του σχολείου Δέσποινα Κύπριγλη για τη συμμετοχή μαθητών. Η προετοιμασία ήταν καλή και εντατική δύο εβδομάδες νωρίτερα, έτσι ώστε τα παιδιά με έφεση στα μαθηματικά να λύσουν γρήγορα και πρωτότυπα τις ασκήσεις. «Στους διαγωνισμούς αυτούς δεν αρκεί να λύσει κανείς την άσκηση. Παίζει ρόλο και ο τρόπος που επιλέγει ο μαθητής», όπως εξηγεί η κ. Κύπριγλη.

Οι μαθήτριες που βραβεύτηκαν από την Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία είναι 12 και 12 ετών. Η μια έχει ήδη προχωρήσει στην πρώτη τάξη γυμνασίου και η μικρότερη πηγαίνει τώρα στην ΣΤ’ δημοτικού. «Μας κάνουν περήφανους οι επιτυχίες, έστω και μέχρι τη δεύτερη φάση του διαγωνισμού όπου διακριθήκαμε», τονίζει η διευθύντρια του σχολείου. Άλλωστε, πρόκειται για ένα 5θεσιο δημοτικό σχολείο, του δήμου Ν. Προποντίδας, όπου στην Ε’ και ΣΤ’ γίνεται συνδιδασκαλία. Και αυτό από μόνο του δείχνει το υψηλότατο επίπεδο μαθητών και εκπαιδευτικών.

Η Διεύθυνση ΠΕ Χαλκιδικής εκτός από τους μαθητές, συγχαίρει και τη Διεύθυνση του σχολείου και τους /τις εκπαιδευτικούς για την προσπάθεια τους και τη προσφορά τους σε κάθε μαθητή /τρια της σχολικής μονάδας. «Νιώθουμε κι εμείς περήφανοι με τη σειρά μας, καθώς αυτού του είδους διακρίσεις υποδηλώνουν και αντανακλούν το υπόβαθρο και το υψηλό επίπεδο που υπάρχουν στις σχολικές μονάδες της Περιφερειακής Ενότητας Χαλκιδικής. Στηρίζουμε και είμαστε αρωγοί σε κάθε ανάλογη προσπάθεια. Ευχόμαστε τόσο στους μαθητές όσο και στους εκπαιδευτικούς, να συνεχίσετε την καλή σας συνεργασία με σκοπό τη επίτευξη ακόμη μεγαλύτερων διακρίσεων στο μέλλον», αναφέρει ο Διευθυντής Π.Ε. Χαλκιδικής Κωνσταντίνος Κόμπος.