Στην δημιουργία ενός ντοκιμαντέρ που θα εξιστορεί τον αγώνα των Χαλκιδικιωτών, αλλά κυρίως την μάχη των Βασιλικών και την θυσία του καπετάν Χάψα και των παλληκαριών του, αναμένεται να προχωρήσει η Περιφερειακή Ενότητα Χαλκιδικής.

Σύμφωνα με τον Αντιπεριφερειάρχη Χαλκιδικής Ιωάννη Γιώργο, η ιδέα ανήκει στον Χαλκιδικιώτη Αντιστράτηγο ε.α κ. Κυρίμη.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του κ. Γιώργου:

Είναι γνωστό πως η ιστορική μνήμη αποτελεί ‘’τροφή’’ της ανάπτυξης της εθνικής συνείδησης, η οποία με την σειρά της είναι ο κύριος πυλώνας στήριξης του έθνους.

Σε μια εποχή ‘’περίεργη’’ από κάθε άποψη για την χώρα μας,η Περιφερειακή Ενότητα Χαλκιδικής αποφάσισε,υλοποιώντας μια ιδέα του Χαλκιδικιώτη Αντιστράτηγου ε.α Αστ.Κυρίμη,να προχωρήσει στη δημιουργία ενός ντοκυμαντέρ που θα εξιστορεί τον αγώνα των Χαλκιδικιωτών,αλλά κυρίως την μάχη των Βασιλικών και την θυσία του καπετάν Χάψα και των παλληκαριών του.

Εξαιρετική η προσπάθεια όλων των συμμετεχόντων και άκρως διδακτικό και επιμορφωτικό για την μαθητιώσα νεολαία το αποτέλεσμα.

Συγχαρητήρια σε όλους τους συντελεστές και ιδιαίτερα στον Παγχαλκιδικό Σύλλογο που ανέλαβε αγόγγυστα την σημερινή εκδήλωση.

Ευχαριστώ τους τρείς Μητροπολίτες(Κασσανδρείας, Ιερισσού και Αγίας Αναστασίας),για την αμέριστη συμπαράστασή τους. Εμείς σε τέτοιες προσπάθειες, θα δηλώνουμε πάντα παρόντες!!!