Εξακόσια λίτρα σκουπιδιών, δύο πλαστικά τελάρα και μία ψαροκασέλα από φελιζόλ συνέλεξαν οι εθελοντές των«The Cleaningans» από την ακτογραμμή στα όρια των δήμων Θεσσαλονίκης και Καλαμαριάς.

Η δράση πραγματοποιήθηκε από δύο εθελοντές της ομάδας.

Η ανάρτηση των Cleaningans

«Τις προηγούμενες ημέρες έπεσε στην αντίληψη μας ένα επιβαρυμένο από σκουπίδια κομμάτι ακτογραμμής στα όρια του Δήμου Θεσσαλονίκης – Καλαμαριάς. Εκμεταλλευόμενοι τον καλό καιρό που κρατάει ακόμα παρόλο που ο Νοέμβρης έχει ήδη μπει αρπάξαμε την ευκαιρία και 2 άτομα της ομάδας μας επισκεφθήκαμε και πάλι την παραπάνω ακτή εξοπλισμένοι με όλα τα απαραίτητα με σκοπό αυτή την φορά να την καθαρίσουμε!
600 ΛΙΤΡΑ πεταμένων σκουπιδιών που κοσμούσαν την ακτή βρήκαν τον δρόμο προς τον κάδο και όπως μπορείτε να δείτε και από το φωτογραφικό υλικό η διαφορά είναι αισθητή
Αναλυτικά ο απολογισμός της mini δράσης μας στην παραλιακό τμήμα της Σοφούλη είναι:
▪︎6 σακούλες των 100lt🗑
▪︎2 πλαστικά τελάρα
▪︎1 ψαροκασέλα φελιζόλ
Κατα την διάρκεια της δράσης, μας προσέγγισαν άνθρωποι απο το προσωπικό της Ψαροταβέρνας “Καρεκλάς” και συζητήσαμε για περιβαλλοντικά ζητήματα και ανησυχίες. Συνεχίσαμε την δράση και λίγο πριν τελειώσουμε μας κέρασαν κρύα λεμονάδα και νερό για να μας δροσίσουν σαν ένα μικρό ευχαριστώ που καθαρίσαμε την παραλία. Κάθε μας δράση και μια μικρή ιστορία. Συνεχίζουμε!
Σεβόμαστε το περιβάλλον, αλλάζουμε νοοτροπία!