Σε κατάσταση σοκ βρίσκονται οι γονείς και τα παιδιά του 9ου Δημοτικού Σχολείου Σερρών μετά το τραγικό δυστύχημα το μεσημέρι της Δευτέρας που κόστισε τη ζωή σε έναν 11χρονο μαθητή. Ψυχολόγοι των Σερρών με δική τους πρωτοβουλία προσφέρουν δωρεάν τις υπηρεσίες τους για τους γονείς και τους μαθητές του σχολείου ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, οι γονείς του σχολείου σήμερα θα συναντηθούν με ειδικό ψυχικής υγείας.

Ψυχολόγοι που εδρεύουν στις Σέρρες προσφέρουν δωρεάν τις υπηρεσίες τους 

Πρωτοβουλία για δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη πήραν δύο γραφεία που εδρεύουν στις Σέρρες. Την αρχή έκανε το Κέντρο Ψυχολογίας Επικοινωνίας & Συμβουλευτικής Ασίκογλου Κυριακός – Μαρία Γουλετά με ανάρτησή τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Και οι δύο ασχολούνται με την συμβουλευτική των παιδιών εδώ και 20 χρόνια προσφέρουν εντελώς δωρεάν τις υπηρεσίες τους στους γονείς και τα παιδιά του 9ου Δημοτικού.

Ο κ. Ασίκογλου, μιλώντας στο makthes.gr τόνισε ότι η στήριξη σε τέτοιες στιγμές είναι πάρα πολύ σημαντική. «Είναι πολύ σημαντικό οι γονείς να ξέρουν ότι υπάρχει κάποιος να τους συμβουλεύσει και να τους στηρίξει σε αυτές τις στιγμές. Οι γονείς των παιδιών, ειδικά αυτών που ήταν παρόντα στο τραγικό συμβάν, δεν ξέρουν πως να διαχειριστούν τόσο ευαίσθητες καταστάσεις.»

«Το ενδιαφέρον είναι ήδη μεγάλο. Η πρώτη συνεδρία θα γίνει σήμερα με τον κολλητό του Βασίλη, έναν 11χρονο που φοιτά επίσης στην ΣΤ’ Δημοτικού. Τα παιδιά είναι πολύ τραυματισμένα. Εμείς κυρίως συμβουλεύουμε γονείς. Είναι πολύ σημαντικό να απευθύνονται πρώτα οι γονείς στον ψυχολόγο και να μιλάνε μαζί του και έπειτα τα παιδιά, αν χρειάζεται. Βέβαια τα παιδιά από αυτό το συμβάν είναι πολύ τραυματισμένα.  Το 99% των παιδιών θα χρειαστούν στήριξη αν όχι ψυχοθεραπεία.» κατέληξε ο κος Ασίκογλου.

«Το παιδί βρίσκεται σε σοκ, έχει περίεργες αντιδράσεις, δεν μιλάει και δεν θέλει να βγει από το σπίτι» δήλωσε στο makthes.gr η μητέρα ενός 10χρονου αγοριού, φίλου του Βασίλη, που βρισκόταν στο συμβάν. «Απευθυνθήκαμε σε ειδικούς από την πρώτη στιγμή.» είπε αναφερόμενη στην ανάρτηση του κου Ασίκογλου. «Είναι δύσκολο για όλους, πρώτη φορά αντιμετωπίζουμε κάτι τέτοιο. Ευθύνες έχουν όλοι και αυτές θα αποδοθούν. Αυτό που μας ενδιαφέρει αυτή τη στιγμή είναι τα παιδιά. Το σχολείο μας παρέχει συνεχή ενημέρωση και θα παραμείνει κλειστό αυτή την εβδομάδα. Δεν γνωρίζουμε πότε θα ανοίξει ξανά.»

Στο πλάι τον παιδιών βρίσκεται και η ψυχολόγος-συγγραφέας Έλλη Χατζηπαζαρλή Καρπουχτσή τονίζοντας χαρακτηριστικά πως «όποιος γονιός θελήσει ΔΩΡΕΑΝ ψυχολογική υποστήριξη για το παιδί του ή για τον ίδιο, θα είμαι παρούσα.»

H κ. Χατζηπαζαρλή μιλώντας στο makthes.gr τόνισε πως το σοκ που βιώνουν τα παιδιά και η κοινωνία αυτή τη στιγμή είναι μεγάλο και πως τις επόμενες ημέρες αναμένεται μεγαλύτερο ενδιαφέρον για τις συνεδρίες. Οι συνεδρίες μπορούν να γίνουν είτε δια ζώσης είτε διαδικτυακά και προσφέρονται εντελώς δωρεάν σε γονείς και μαθητές του 9ου Δημοτικού.

Αναλυτικά η ανάρτησή της:

Σημειώνεται ότι ο Δήμος Σερρών ανακοίνωσε την επαναλειτουργία από την επόμενη Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου του 9ου Δημοτικού Σχολείου Σερρών.

Πηγή: makthes.gr