Το απόγευμα στις 6 ανάβει το Χριστουγεννιάτικο δέντρο του Πολυγύρου σε μια φαντασμαγορική γιορτή, που ανέλαβε να υλοποιήσει ο δήμους για την πρωτεύουσα του νομού. Όπως μας λέει η κα. Εφη Κελιαφάνου, ειδική σύμβουλος κοινωνικών δράσεων και πολιτισμού του δήμου, οι εκπλήξεις που έχουν ετοιμάσει για μικρούς και μεγάλους είναι πολλές, ενώ το άναμμα του δέντρου θα πλαισιώσει η φιλαρμονική του δήμου και η παιδική χορωδία.

«Κι εμείς οι μεγάλοι περιμένουμε αυτές τις εκδηλώσεις για να ξεφύγουμε από την καθημερινότητα», τόνισε η ίδια. Ανάλογες εκδηλώσεις θα διοργανωθούν και στις άλλες κοινότητες, σε Παλαιόχωρα, Γαλάτιστα και Ορμύλια, εξίσου φαντασμαγορικές και πλούσιες.

«Από τις 16 ως τις 30 Δεκεμβρίου θα λειτουργεί δωρεάν λούνα παρκ, στην αυλή του δημαρχείου για όλα τα παιδιά. Στις 22 Δεκεμβρίου θα λάβει χώρα η μουσικοθεατρική εκδήλωση στο κλειστό θέατρο Πολυγύρου ¨Το μουσικό ταξίδι στη Βιέννη με το Όριεντ Εξπρές¨. Η θρυλική αμαξοστοιχία θα μας μεταφέρει μουσικά από τη Βιέννη ως την Κωνσταντινούπολη. Μια άλλη παιδική παράσταση είναι ο Αγέλαστος Καλικάντζαρος που επίσης θα λάβει χώρα στον Πολύγυρο αλλά και στην Παλαιόχωρα», τόνισε η κα. Κελιαφάνου.

Σύμφωνα με την ίδια ο δήμος Πολυγύρου έχει σταθερά όλο τον χρόνο δράσεις για κοινωνικούς σκοπούς. Τώρα στις γιορτές, και από τις 15 Δεκεμβρίου, θα στηθούν και πάλι στα καταστήματα των δημοτικών κοινοτήτων τα καλάθια αγάπης. «Το λίγο γίνεται πολύ από όλους μας. Γίνεται και μια προσπάθεια να βοηθήσουν εταιρείες που έχουν ανταποκριθεί», είπε η κα. Κελιαφάνου. «Προσπαθούμε να τηρούμε το ¨κανένας μόνος¨ είτε αυτό αφορά βοήθεια σε αγαθά, είτε σε οτιδήποτε άλλο», πρόσθεσε η κα. Κελιαφάνου ευχόμενη χρόνια πολλά και καλές γιορτές σε όλους.