Φαντασμαγορική ήταν η χθεσινή τελετή φωταγώγησης του χριστουγεννιάτικου δέντρου έξω από το Δημαρχείο Πολυγύρου, όπου συγκεντρώθηκε πλήθος κόσμου για να παρακολουθήσει την τελετή.

Η αρχή για τον Δήμο Πολυγύρου έγινε στις 7 Νοεμβρίου όταν άναψε το πρώτο δέντρο στην Ελλάδα στο ελατοπαραγωγικό χωριό του Ταξιάρχη.

Οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν λουκουμάδες από τον σεφ Γιώργο Παλησίδη με άρωμα μελομακάρονου και τοπικά υλικά, τρουφάκια από τις μαμάδες του 3ου Δημοτικού Σχολείου Πολυγύρου, ενώ στη διάθεση του κόσμου ήταν ένα σιντριβάνι σοκολάτας και αρωματικό κρασί.

Οι μικροί μας φίλοι είχαν την ευκαιρία να ζωγραφίσουν τα πρόσωπά τους με face painting, ενώ διασκέδασαν με τους Μπίου Μπίου και Μπαμ σε έναν διαγωνισμό ξεφαντώματος.

Την εκδήλωση έντυσαν μουσικά η Δημοτική Παιδική Χορωδία νομικού προσώπου Αριστοτέλης υπό την μαεστρία της Ντίνας Σπυροπούλου, καθώς και η Φιλαρμονική η οποία έπαιξε τα κάλαντα.

Έκπληξη της βραδιάς αποτέλεσε η μπάντα των χάλκινων που επιφύλασσε μυστική ο Δήμαρχος Αστέριος Ζωγράφος, με τον Πολύγυρο να θυμίζει Καστοριά, με τους μακεδονικούς ήχους και την διάθεση του κόσμου να δημιουργούν κλίμα προεόρτιων για τα ραγκουτσάρια.