Σε μια φαντασμαγορική εκδήλωση πραγματοποιήθηκε εχθές το απόγευμα το άναμμα του χριστουγεννιάτικου δέντρου στην Παλαιόχωρα των Ζερβοχωρίων του δήμου Πολυγύρου!

Η δημοτική αρχή φρόντισε και φέτος τα Χριστούγεννα, -όπως και πέρσι-, όλος ο δήμος να γίνει μια γιορτή!

Ο δήμαρχος Πολυγύρου Αστέριος Ζωγράφος ήθελε σε κάθε σπιτικό να φέρει το φως, την λάμψη και την μαγεία των Χριστουγέννων. Και τα κατάφερε. Εχθές έλαμψε και η Παλαιόχωρα με το άναμμα του δέντρου αλλά με τα εντυπωσιακά πυροτεχνήματα που φώτισαν τον σκοτεινό ουρανό!

Τα παιδιά των ΚΔΑΠ και η χορωδία των Ζερβοχωρίων ήταν εκεί για να ζεστάνουν την ατμόσφαιρα λίγο πριν από το άναμμα, το οποίο  πραγματοποιήθηκε με την παρουσία αιρετών και κόσμου που ήρθαν να θαυμάσουν από κοντά το θεματικό πάρκο που επιμελήθηκε ο αντιδήμαρχος Χρήστος Κομπόγιαννος και ο πρόεδρος Νίκος Καμπούρης.

Φυσικά δεν έλειπαν και οι λαχταριστοί λουκουμάδες του σεφ Γιώργου Παλησίδη, το ζεστό κρασάκι, η νοστιμότατη κολοκυθόσουπα, και η σοκολάτα που δοκίμασαν μικροί και μεγάλοι.

Ξυλοπόδαροι, ξωτικά και νεράιδες ήταν όλοι εκεί για να κρατήσουν συντροφιά τα παιδάκια, τα οποία διασκέδασαν με την ψυχή τους και έλαμψαν τα προσωπάκια τους. Ο Άγιος Βασίλης βέβαια ήταν και αυτός εκεί. Μοίραζε τα δώρα του και αν τον προλάβαινες σου χάριζε και μια αναμνηστική φωτογραφία πάνω στο θαυμάσιο έλκηθρο του.

Δυστυχώς ο δήμαρχος Αστέριος Ζωγράφος, λόγω υποχρεώσεων δεν κατάφερε να παρευρεθεί στην γιορτή. Φρόντισε όμως όλα να είναι μαγικά και έτσι όπως πρέπει για μια αξέχαστη εκδήλωση στην Παλαιόχωρα που θα έχουν να θυμούνται οι κάτοικοι για καιρό!

«Χρόνια πολλά σε όλους, να έχουμε όμορφες γιορτές με υγεία! Για να χαρούμε πρέπει να μοιράσουμε αγάπη από αυτή που μας περισσεύει σε όλους αυτούς που έχουν ανάγκη αυτές τις άγιες ημέρες», ανέφερε ο αντιπεριφερειάρχης του νομού Γιάννης Γιώργος, ο οποίος βρέθηκε εχθές στην Παλαιόχωρα.

Ο πρόεδρος της ΠΟΞ και πολιτευτής της ΝΔ, Γρηγόρης Τάσιος δήλωσε: «Καλά Χριστούγεννα σε όλους με υγεία που είναι το βασικότερο! Όταν είμαστε ενωμένοι, όπως σήμερα εδώ στην Παλαιόχωρα μπορούμε να ανταπεξέλθουμε και να τα πάμε καλύτερα», ενώ συνέχισε αναφέροντας ότι «η τουριστική επιτροπή του δήμου Πολυγύρου θα επισκεφτεί τα Ζερβοχώρια, έτσι ώστε να γίνει καταγραφή για την τουριστική προβολή του τόπου σε συνεργασία με την δημοτική αρχή».

Ο αντιδήμαρχος Ζερβοχωρίων Χρήστος Κομπόγιαννος ευχαρίστησε όλους όσους φρόντισαν συλλογικά να πετύχει αυτή η μεγάλη γιορτή και καλωσόρισε τους συνεργάτες του, αλλά και όλο τον κόσμο που τίμησε με την παρουσία του την Παλαιόχωρα.

Ο ίδιος κατέληξε λέγοντας: «Σήμερα εδώ φωταγωγούμε το δέντρο των Χριστουγέννων, αλλά εγκαινιάζουμε και αυτό το υπέροχο θεματικό πάρκο που οι υπάλληλοι του δήμου μας δούλεψαν με αγάπη και μεράκι γι’αυτό το αποτέλεσμα! Αν μη τι άλλο είναι ένα πάρκο επισκέψιμο από όλους που προβάλλει την περιοχή, προβάλει τα Ζερβοχώρια, προβάλει την Παλαιόχωρα!».

Στο άναμμα του δέντρου της Παλαιόχωρας παρευρέθηκαν ακόμη η περιφερειακή σύμβουλος Κατερίνα Ζωγράφου, η πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μαρία Σαράντη, ο αντιδήμαρχος Νίκος Παπακωνσταντίνου, η πρόεδρος της δημοτικής επιχείρησης Μαρία Αβέρη, ο τομεάρχης της γραμματείας Οργανωτικού στην Α’ Θεσσαλονίκης της ΝΔ Γιώργος Τσιουπλάκης και πρόεδροι κοινοτήτων.

Την εκδήλωση παρουσίασε η Σουζάνα Καζάκα, εκδότρια της εφημερίδας XalkidikiPolitiki.