Η ΕΠΣ Χαλκιδικής συνιστά την προσοχή των υπευθύνων των υποδομών “SANI IKOS GROUP” Κ16 – Κ 14 και Κ 12 σχετικά με τα ακόλουθα:

Μη τέλεση αγώνα- Μη κάθοδος.
Σωματείο που, ενώ υποχρεούται ( Γ ́ Εθνικής και Α ́1 Ερ. κατηγορίας ), δεν δηλώνει συμμετοχή σε τουλάχιστον ένα εκ των πρωταθλημάτων υποδομών Κ-16, Κ-14 ή Κ-12 που διοργανώνει η Ένωση, αποκλείεται από το πρωτάθλημα της Α ́1 Ερ. Κατηγορίας ( ή ενημερώνεται η ΕΠΟ προκειμένου για τη Γ ́ Εθνική ), μετά από σχετική απόφαση της πειθαρχικής επιτροπής.

Το ίδιο ισχύει και στην περίπτωση που, σωματείο που υποχρεούται δηλώνει συμμετοχή αλλά δεν κατέρχεται να αγωνιστεί σε συνολικά τρεις ( 3 ) αγώνες για οποιοδήποτε λόγο. Μη τέλεση αγώνα λόγω μη καθόδου ομάδας, τιμωρείται με απώλεια του αγώνα ( 0 – 3 α/α ) και πενήντα ( 50 ) ευρώ πρόστιμο την πρώτη φορά, απώλεια αγώνα και ογδόντα ( 80 ) ευρώ πρόστιμο τη 2η φορά και, απώλεια αγώνα και πρόστιμο εκατό ( 100 ) ευρώ την τρίτη φορά . Τρίτη ( 3η ) μη κάθοδος της ίδιας ομάδας, συνεπάγεται και αποκλεισμό της από τη συνέχεια του πρωταθλήματος, ως επίσης και αποκλεισμό της ανδρικής ομάδας, από την κατηγορία στην οποία συμμετέχει, μετά από απόφαση της πειθαρχικής επιτροπής.