Μια μαγική Χριστουγεννιάτικη γιορτή έζησαν οι κάτοικοι και επισκέπτες της Γαλάτιστας το βράδυ της Πέμπτης, που άναψε το Χριστουγεννιάτικο δέντρο. Η κεντρική εκδήλωση του δήμου Πολυγύρου απέδειξε για άλλη μια φορά ότι τα Χριστούγεννα είναι ενιαία για όλο τον δήμο και κάθε κοινότητα απολαμβάνει εξίσου πλούσιες και όμορφες εκδηλώσεις.

Στη διάρκεια της γιορτής ο κόσμος διασκέδασε με παραδοσιακούς ήχους από το μουσικό τμήμα του Πολιτιστικού Συλλόγου Γαλάτιστας, καθώς και τραγούδια, γιορτινά και όχι μόνο από τη χορωδία. Ακολούθησαν παραδοσιακοί χοροί και λαϊκό γλέντι.

Μικροί και μεγάλοι απόλαυσαν την εκδήλωση, τη στιγμή που ο δήμαρχος Αστέριος Ζωγράφος, δήλωσε πως θα στηρίξει τις δράσεις για την εκμάθηση μουσικής στα παιδιά, τα οποία πραγματικά έκλεψαν την παράσταση. Οι ανιματέρ, τα ξωτικά και οι συντελεστές της διοργάνωσης ασχολήθηκαν με τα παιδιά, με δράσεις όπως face painting και άλλα διασκεδαστικά παιχνίδια.

Μεγάλη ήταν η βοήθεια των συλλόγων γονέων από γυμνάσιο και λύκειο, καθώς και των πολιτιστικών συλλόγων, με εδέσματα που προσφέρθηκαν και κάθε άλλη εθελοντική δουλειά. Επίσης ήταν εντυπωσιακή η συμμετοχή του ΚΔΑΠ Γαλάτιστας.

Παρόντες στη γιορτή της Γαλάτιστας ήταν ο αντιπεριφερειάρχης Γιάννης Γιώργος, ο πρόεδρος των ξενοδόχων και πολιτευτής ΝΔ Γρηγόρης Τάσιος, η περιφερειακή σύμβουλος Κατερίνα Ζωγράφου, δημοτικοί σύμβουλοι και πρόεδροι κοινοτήτων.