Μέλη της ελληνικής Ολυμπιακής οικογένειας βράβευσε το Ολυμπιακό Μουσείο Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο των 5ων Βραβείων Ολυμπισμού. Εκδήλωση που φιλοξενήθηκε στο αμφιθέατρο του Μουσείου.

Βραβεύτηκαν η Ελίνα Τζένγκο, για το χρυσό μετάλλιο που κατέκτησε στον ακοντισμό στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, που διεξήχθη το περασμένο καλοκαίρι στο Μόναχο, η Αννα Κορακάκη, χρυσή Ολυμπιονίκης στη σκοποβολή τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Ρίο το 2016, η οποία στο πρόσφατο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στον τελικό των 10μ. αεροβόλο πιστόλι και εξασφάλισε τη συμμετοχή της στους Ολυμπιακούς Αγώνες που θα διεξαχθούν το 2024 στο Παρίσι. Το βραβείο της παρέλαβε ο αδερφός της, Διονύσης Κορακάκης. Βραβεύτηκε, ακόμη, η Θένια Σαρβανάκη, η οποία κατέκτησε πρόσφατα το ασημένιο μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ταεκβοντό, που πραγματοποιήθηκε στην Γκουανταλαχάρα, η Βασιλική Κωνταντινοπούλου, νικήτρια στον 39ο Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας, η ανδρική ομάδα χάντμπολ του ΑΕΣΧ Πυλαίας, για την κατάκτηση, τον περασμένο Απρίλιο, του Κυπέλλου Ελλάδας.

Παρόντες στην εκδήλωση, οι οποίοι βραβεύτηκαν, επίσης, ήταν η πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, αντιπρόεδρος του ελληνικού κοινοβουλίου, άλλοτε παγκόσμια πρωταθλήτρια στον ακοντισμό, Σοφία Σακοράφα, ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, η αντιπεριφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Βούλα Πατουλίδου, ο πρόεδρος του Καυτανζογλείου Σταδίου, Γιάννης Σωσσίδης. Βραβεύτηκε, επιπλέον, η Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας και χορηγοί που στηρίζουν το Μουσείο Αθλητισμού.

Την εκδήλωση «έντυσε» μουσικά ο 7,5 ετών πιανίστας, Εμμανουήλ Κουτσάκης.

«Κάνουμε ένα βήμα εξωστρέφειας για 5η χρονιά. Δεν είμαστε μόνο ένα Ολυμπιακό Μουσείο, αλλά μια εξωστρεφής ολυμπιακή δομή, η οποία θέλει με τις δράσεις της να έχει τη Θεσσαλονίκη στο κέντρο της μεγάλης Ολυμπιακής οικογένειας. Μια Ολυμπιακή οικογένεια που χρησιμοποιούμε, σαν όχημα, για να κάνουμε γνωστές τις Ολυμπιακές αξίες και συγχρόνως να αναδεικνύουμε τον δυναμισμό της πόλης και της ευρύτερης περιοχής. Νομίζω πως είναι κάτι που αξίζει σε αυτήν και τους ανθρώπους της», δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος του Ολυμπιακού Μουσείου και αντιπρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, Στέλιος Αγγελούδης.

«Γιορτάζουμε τα 21 χρόνια μας στην Ολυμπιακή οικογένεια. Ένα Μουσείο, ιδιαίτερα ένα Ολυμπιακό Μουσείο, οφείλει να μεταλαμπαδεύει Ολυμπιακές αξίες και ιδεώδη, στη νέα γενιά. Ο καθημερινός μας αγώνας είναι τεράστιος. Το έργο μας είναι αποτέλεσμα μιας δυνατής ομάδας. Πρόσφατα δεχτήκαμε πρόταση από το Λούβρο να εκθέσουμε αντικείμενα του Μουσείου μας εκεί. Πρόκειται για μια μεγάλη τιμή και αναγνώριση της προσφοράς μας», ανέφερε η διευθύντρια του Ολυμπιακού Μουσείου και μέλος της Ελληνικής Ολυμπιακής Ακαδημίας, Κυριακή Ουδατζή.

«Η Θεσσαλονίκη είναι περήφανη για το Ολυμπιακό Μουσείο, το οποίο προσπαθεί να διατηρήσει την Ολυμπιακή κληρονομιά και να διαδώσει το Ολυμπιακό ιδεώδες. Οσοι αγαπάμε τον αθλητισμό και την πατρίδα μας, θέλουμε να τα υπηρετούμε», επισήμανε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας.

«Στο Ολυμπιακό Μουσείο αποδεικνύετε στην πράξη πως ξέρετε να αναγνωρίζετε και να τιμάτε παιδιά και ανθρώπους που ξεκίνησαν κυριολεκτικά από το μηδέν. Σε αυτές τις δύσκολες εποχές, της έντασης, της πίεσης, των κρίσεων που αντιμετωπίζουμε όλοι, είναι πολύ σημαντικό να έχουμε κάποια ιδανικά, όπως του Ολυμπισμού, να μας ενώνουν. Ο αθλητισμός ενώνει, ειδικά όταν φτάνει στα επίπεδα του πρωταθλητισμού και των Ολυμπιακών Αγώνων. Όταν η ελληνική σημαία σηκώνεται ψηλά, μας σκεπάζει όλους μας. Με τις όποιες διαφωνίες, εντάσεις, υπάρχουν πίσω στην πατρίδα, όλοι μας τα ξεχνάμε εκείνη τη στιγμή και ενωνόμαστε κάτω από το κοινό όραμα και την επιτυχία», ανέφερε ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ