Σε κλίμα χαράς στολίστηκε το δέντρο των Χριστουγέννων και στο Αρχαιολογικό Μουσείο Πολυγύρου μαζί με τα παιδιά και τους εκπαιδευτικούς του Ειδικού Σχολείου Πολυγύρου.

Τραγουδήσαν όλοι με τις χριστουγεννιάτικες μελωδίες της Μαρίας Χατζηνικολάου (βιολί) και της Λύδας Πορύχη (φλάουτο) από το Δημοτικό Ωδείο Πολυγύρου. Τα παιδιά είχαν χρωματίσει στο σχολείο τους τα στολίδια που το προσωπικό της Εφορείας φιλοτέχνησε με θέματα εμπνευσμένα από διακοσμητικά μοτίβα των εκθεμάτων του Μουσείου. Στη συνέχεια μαζί με τους αρχαιολόγους και την εικαστικό, τα παιδιά εξερεύνησαν και ανακάλυψαν τα θέματα των στολιδιών στις προθήκες του Μουσείου και γενικά γνώρισαν το Μουσείο. Έφτιαξαν τα ίδια χειροποίητα κουλουράκια και μπισκότα και στο τέλος κεράστηκαν.

Τα παιδιά συνάντησαν τον Αντιπεριφερειάρχη Χαλκιδικής κ. Ιωάννη Γιώργο, τον Πρόεδρο και τον Διευθυντή του Τουριστικού Οργανισμού Χαλκιδικής κ.κ. Γρηγόρη Τάσιο και Γιώργο Μπρουτζά αντίστοιχα, καθώς και τον Πρόεδρο της Εταιρείας Φίλων Αρχαιολογικού Μουσείου Πολυγύρου κ. Νικόλαο Τάσιο.