Ο Πρόεδρος κ. Γρηγόρης Τάσιος και τα Μέλη του Δ.Σ. της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων αποχαιρετούν με θλίψη και συγκίνηση την Ντία Καψή, μια από τις πιο δυναμικές και πρωτοπόρες γυναίκες επιχειρηματίες στον κλάδο της Φιλοξενίας. Ξενοδόχος δεύτερης γενιάς και μέλος της εμβληματικής οικογένειας που δημιούργησε το δικό της μύθο στην ιστορία του ελληνικού Τουρισμού, η Ντία Καψή ακολούθησε τα βήματα των γονιών της από μικρή ηλικία και πολύ γρήγορα ξεχώρισε για τον δυναμισμό της, συμβάλλοντας με τις προσπάθειές της στην ανάπτυξη του τομέα.   

Εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην οικογένειά της και στους οικείους της. Θα την θυμόμαστε πάντα ως δικό μας άνθρωπο. Τιμώντας την επιθυμία της, το Δ.Σ. της ΠΟΞ θα καταθέσει αντί στεφάνων, δωρεά στη μνήμη της στην Ιερά Μονή Παναγίας Καλυβιανής (Μοίρες Ηρακλείου Κρήτης).  

Ποια ήταν η Ντία Καψή:

Η Ντία Καψή ήταν ιδιοκτήτρια του ομίλου ΚΑΨΗΣ που είχε στην κατοχή του τα CAPSIS AGIA PELAGIA KAI CAPSIS RODOS.

H Ντία Καψή ήταν μία από τις δύο θυγατέρες του Θάνου και της Μαρίκας Καψή, οι οποίοι ξεκινώντας από την Αίγυπτο στις αρχές της δεκαετίας του 1930, όπου και το πρώτο τους ξενοδοχείο, έκτισαν μία από τις πρώτες μεγάλες ελληνικές ξενοδοχειακές αυτοκρατορίες, τα Capsis Hotels.

Η αρχή έγινε το 1966 στο Ηράκλειο με το Capsis Astoria στην πλατεία Ελευθερίας και ακολούθησαν σταδιακά, από το 1970, το Capsis Hotel στη Θεσσαλονίκη, που έγινε σε συνεργασία με την οικογένεια Βάρδα, και το Capsis Beach στην Αγία Πελαγία, όπως και τα Metropolitan Capsis Hotel & Apartments στη Ρόδο και το Esperia Capsis Hotel στην Αθήνα.

Το 1986 η Μαρίκα Καψή απεβίωσε αφήνοντας πίσω τις κόρες της, Λένα και Ντία.

Η Ντία ανέλαβε τις μονάδες στην Αγία Πελαγία και στη Ρόδο και η Λένα το Capsis Astoria στο Ηράκλειο και το Capsis Hotel στη Θεσσαλονίκη.

Η μονάδα της Αγίας Πελαγίας ανήκει πλέον σε Αμερικανική εταιρεία.