Σε μία καταγγελία μέσω facebook προχώρησε μία συμπολίτισσα ΑμεΑ από τα Νέα Μουδανιά για την κατακριτέα συμπεριφορά ενός οδηγού ΙΧ αυτοκινήτου ο οποίος πάρκαρε παράνομα φράζοντας τη ράμπα σε διάβαση πεζών.

Το περιστατικό σημειώθηκε στον πεζόδρομο των Νέων Μουδανιών και συγκεκριμένα πίσω από το Ειρηνοδικείο.

Αναλυτικά η καταγγελία της κ. Αθηνάς Αποστολούδη:

Για τον οδηγό που με ανάγκασε σήμερα να κάνω κύκλους για να “τσουλίσω” το αμαξίδιό μου, με ασφάλεια στον πεζόδρομο των Μουδανιών (πίσω από το Ειρηνοδικείο), και για όσους οδηγούς που κλείνουν τις ράμπες κατ’ εξακολούθηση, χωρίς να σκέφτονται τους πεζούς, τις μαμάδες με τα καροτσάκια, τους ποδηλάτες, τους μεγάλους σε ηλικία και τέλος στους ΑμεΑ που κινούνται με αμαξιδιο …………..θα ήθελα να πω ότι, το πιο εύκολο θα ήταν να καλέσω την τροχαία και να υποστεί τις συνέπειες.
Το πιο δύσκολο είναι να γίνει κατανοητό από όλους ότι έχει αλλάξει η ζωή. Υπάρχουν πλέον πολλοί άνθρωποι με κινητικά προβλήματα, ( ανάμεσα σε αυτούς είμαι κι εγώ κι εύχομαι κανείς να μην έρθει στην θέση μου), που θα θέλανε να βγούνε μία βόλτα, να κάνουν τις δουλειές τους, να πάνε έξω για έναν ριμαδοκαφέ!!!
Μην τους κλείνεις τον δρόμο, μην τους βάζεις σε επικίνδυνες περιπέτειες να τριγυρνάνε στον δρόμο εκτεθειμένοι ανάμεσα στα αυτοκίνητα για να βρουν τρόπο να ανέβουν στο πεζοδρόμιο γιατί εσύ έκλεισες, “για τα υποτιθέμενα 5 λεπτά”, την ράμπα και παρκαροντας πάνω στην διάβαση πεζών
Εμείς που έχουμε ανάγκη να χρησιμοποιήσουμε τις ράμπες και τα πεζοδρόμια, δεν θα σου κλείσουμε ποτέ τον δρόμο, δεν θα σε ενοχλησουμε και ούτε έχουμε καμία διάθεση να μαλώνουμε μαζί σου και να χαλάμε την διάθεσή μας.
Αν δεν έχεις καταλάβει τις προθέσεις μου, την επόμενη φορά που θα ξαναγίνει, απλά θυμίσου ότι είναι μεγάλο το πρόστιμο και ότι θα χρειαστεί να περπατήσεις κι εσύ γιατί δεν θα έχεις πινακίδες στο αυτοκίνητο και αν δεν κάνω λάθος, ούτε δίπλωμα οδήγησης για δύο μήνες.
Σου βάζω ένα link για να μετρήσεις πόσες παραβάσεις έχεις κάνει ταυτόχρονα.
Καλή χρονιά να έχουμε!