Ήταν αρχές της περιόδου 1972-73, της πρώτης δηλαδή από τις τρεις συνεχόμενες του Π.Ο. Μουδανιών στη Β’ Εθνική! Την Κυριακή λοιπόν 15 Οκτωβρίου 1972, πριν την έναρξη του πρωταθλήματος της Β’ Εθνικής, η ομάδα των Ν. Μουδανιών αντιμετώπισε στο Γήπεδο Χαριλάου, Κλεάνθης Βικελίδης πλέον, τον Άρη για τον δεύτερο γύρο του Κυπέλλου Ελλάδας της περιόδου 1972-73, γνωρίζοντας την ήττα με 2-0.

Ο Π. Ο. Μ. στο συγκεκριμένο παιχνίδι μάλιστα ήταν πολύ ανταγωνιστικός απέναντι στον μεγάλο του αντίπαλο και το πρώτο μέρος του παιχνιδιού είχε ολοκληρωθεί χωρίς τέρματα. Στην επανάληψη όμως ο Άρης έφτασε στη νίκη-πρόκριση με γκολ των Σεμερτζή στο 48′ και Ναλμπάντη στο 67′.

Ο Π. Ο. Μ. έφτασε μια ανάσα από το 2-1 στο 84′, όταν αρχικά το σουτ του Στέλιου Τσοπλάκη είχε βρει το δοκάρι του Νίκου Χρηστίδη, ενώ στην επαναφορά είχε αστοχήσει από πλεονεκτική θέση ο Μανώλης Κουτσουρές! Η ενδεκάδα του Π. Ο. Μ. στην συγκεκριμένη, ιστορική αναμέτρηση, την πρώτη επίσημη απέναντι σε ομάδα Α’ Εθνικής, ήταν η ακόλουθη: Σάββας Κουρτσελίδης, Γιάννης Πολίτης, Γιώργος Μαρουλίδης, Σαράντης Ροδακινιάς, Τάκης Ραπτόπουλος, Ζέλος Ακριτίδης, Γιώργος Κοντογιώργος ( 75′ Μανώλης Κουτσουρές), Στέργιος Πιτσαρής, Κώστας Παναγιωτόπουλος ( 67′ Βασίλης Παπαβασιλείου), Πασχάλης Χατζηγιάννης, Στέλιος Τσοπλάκης. Προπονητής ο Βόσκας.

πηγή:fb Σωτήρης Θωμαδάκης