Στη Μεγάλη Παναγία την Κυριακή 5 Φεβρουαρίου αναμένεται να διεξαχθεί η «Ημέρα του Αμπελουργού» που έχει καθιερωθεί να τιμάται / γιορτάζεται στο Δήμο Αριστοτέλη κάθε χρόνο στις αρχές του Φλεβάρη (ώστε να συμπίπτει με τον εορτασμό της μνήμης του Αγίου Τρύφωνος – προστάτη της αμπελουργίας).

Φέτος θα εορταστεί μέσω μίας εκδήλωσης – παρουσίασης της διαβαλκανικής οινικής διαδρομής με τίτλο «ενώνουμε τον Άθωνα και το Αιγαίο με τη Μαύρη Θάλασσα», την οποία δημιούργησε ο Δήμος Αριστοτέλη σε συνεργασία με το Δήμο Δράμας και το βουλγαρικό Δήμο Τσάρεβο.

Στην εκδήλωση έχουν προσκληθεί να την παρακολουθήσουν πολιτικοί, αυτοδιοικητικοί, πανεπιστημιακοί, travel agents, εκπρόσωποι Τύπου και φυσικά όλοι οι τουριστικοί επιχειρηματίες – μέλη της Αριστοτελικής Σύμπραξης.

Κατά τη διάρκειά της θα πραγματοποιηθεί:

  1. Επίσκεψη σε επιλεγμένα σημεία με οινική σήμανση
  2. Επίσκεψη σε επιλεγμένα τοπικά οινοποιεία – Παρουσίαση του σχεδίου marketing για τον οινικό τουρισμό (έχει ήδη εκδοθεί θεματική τουριστική μπροσούρα την οποία μπορείτε να δείτε στο link που ακολουθεί: https://issuu.com/catadvertisingsa/docs/wine_book_issuu)
  • Δημιουργήθηκε σχετικό λογότυπο

  • Έχει προχωρήσει η δικτύωση του Δήμου Αριστοτέλη με πολλές οινοπαραγωγικές περιοχές της Ελλάδας και κυρίως του εξωτερικού και λαμβάνουν χώρα σχετικές προωθητικές ενέργειες.)
  1. Παρουσίαση της διαβαλκανικής οινικής διαδρομής με τίτλο «από το Αιγαίο στη Μαύρη Θάλασσα».

Η πρωτοβουλία αποτελεί μεταξύ άλλων δραστηριότητα του Forum Διαβαλκανικής Συνεργασίας.