Μία νέα αθλητική διοργάνωση που φιλοδοξεί να συγκεντρώσει κόσμο από όλες τις χώρες των Βαλκανίων, αναμένεται να λάβει χώρα στις 29 και 30 Απριλίου στην Κασσάνδρα. Ο λόγος για τον 1ο Διαβαλκανικό Δίαθλο, που θα περιλαμβάνει τα αθλήματα της ποδηλασίας και του τρεξίματος.

Ο Δήμος Κασσάνδρας, η Ομοσπονδία Επιχειρηματιών Τουριστικών Καταλυμάτων Χαλκιδικής – Θεσσαλονίκης “ΘΕΡΜΑΛΙΑ”, το Τουριστικό Γραφείο JK Travel, η Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Κασσάνδρας (ΚΕΔΗΚ), το Επιμελητήριο Χαλκιδικής και η εταιρία Διοργάνωσης Αθλητικών εκδηλώσεων Racesystem, ένωσαν τις δυνάμεις τους με έναν μοναδικό σκοπό: να αναδείξουν την χερσόνησο της Κασσάνδρας μέσω μίας αθλητικής δράσης. Ο στόχος διπλός, αφενός οι εικόνες της Κασσάνδρας θα ταξιδέψουν σε ολόκληρο τον κόσμο και αφετέρου θα επιμηκυνθεί η τουριστική σεζόν.

Σύμφωνα με τον κ. Γεώργιο Θωμασούλη, ενός εκ των διοργανωτών και πρόεδρο του Συλλόγου Ενοικιαζόμενων Δωματίων – Διαμερισμάτων «Άμμων Ζευς», η «τεχνογνωσία» που αποκτήθηκε μέσω της περσυνής διοργάνωσης του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Ποδηλασίας, αποτέλεσε αφορμή προκειμένου να γεννηθεί μία νέα αθλητική διοργάνωση που φιλοδοξεί να αποτελέσει θεσμό για τα αθλητικά δρώμενα της Χαλκιδικής.

Σύσσωμοι οι τοπικοί φορείς όπως ο Δήμος Κασσάνδρας, το Δασαρχείο Κασσανδρείας, η Αστυνομική Διεύθυνση Χαλκιδικής και οι 300 εθελοντές, «σήκωσαν μανίκια» προκειμένου να είναι όλα έτοιμα, αφού για τη διοργάνωση απαιτείται η επέμβαση τόσο σε αστικό όσο και σε δασικό ιστό.

Διαδρομή 32 χιλιομέτρων με ποδήλατο στην κορυφογραμμή της Κασσάνδρας

Το 1ο Διαβαλκανικό Δίαθλο, έχει χαρακτηριστεί ως ένας open αγώνας που δεν απευθύνεται μονάχα σε επαγγελματίες αθλητές, ενώ περιλαμβάνει ορεινή ποδηλασία και τρέξιμο (Mountain Bike 32 km, Running 5km, 10km, 21km και Παιδικό τρέξιμο 1-2 km).

Συμμετοχή στον αγώνα

  • Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι αθλητές εφόσον θα επιδείξουν ιατρική βεβαίωση.
  • Με συμμετοχή και στα 2 αγωνίσματα Ορεινή Ποδηλασία + Ημιμαραθώνιο Τρέξιμο 21 χλμ, καταβάλλεται παράβολο αξίας 20 ευρώ ανά αγώνισμα. Σύνολο 40 ευρω.
  • Για συμμετοχή μόνο στο αγώνισμα Ορεινή Ποδηλασία 32 χλμ, καταβάλλεται παράβολο αξίας 30 ευρώ.
  • Για συμμετοχή μόνο στο αγώνισμα ΗμιμαραθώνιοΤρέξιμο 21 χλμ, καταβάλλεται παράβολο αξίας 30 ευρώ
  • Για συμμετοχή μόνο στο αγώνισμα Τρέξιμο 5 ή 10 χλμ, καταβάλλεται παράβολο αξίας 15 ευρώ.
  • Στον παιδικό αγώνα 1-2 km τα παιδιά μέχρι και 6η Δημοτικού συμμετέχουν δωρεάν.

Οι επαφές με το εξωτερικό

«Εμείς ως εκπρόσωποι των ενοικιαζόμενων, έχουμε επαφές με τουριστικούς πράκτορες στο εξωτερικό. Οπότε ειδοποιήσαμε περίπου 100 τουριστικούς πράκτορες, μέσω ενός κεντρικού πρακτορείου που διαθέτει δίκτυο σε όλες τις χώρες και τους εξηγήσαμε την ιδέα μας. Βρέθηκε η κατάλληλη ημερομηνία για να έρθουνε τέσσερις μέρες εδώ και προσπαθούμε να φέρουμε ένα λεωφορείο από κάθε χώρα», εξηγεί ο κ. Θωμασούλης ως προς τις κινήσεις που έχουν προβεί οι διοργανωτές. Παράλληλα όπως σημειώνει ξεκίνησε στο εξωτερικό εδώ και λίγες μέρες η διαφήμιση της διοργάνωσης, ενώ μία συνολική εικόνα της προσέλευσης αναμένεται να δοθεί στο τέλος του Μαρτίου. Στόχος από πλευράς των διοργανωτών αποτελεί η προσέλκυση τουλάχιστον 300 ατόμων από τις όμορες χώρες.

Η συγκεκριμένη δράση τελεί και υπό την αιγίδα της ΚΕΔΗΚ, που αποτελεί το νομικό πρόσωπο του Δήμου Κασσάνδρας, η οποία σύμφωνα με τον πρόεδρο Ηρακλή Λειβαδιώτη στηρίζει έμπρακτα όλες αυτές τις εκδηλώσεις, όπως και το 2022 με το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ποδηλασίας.

«Μέσω αθλητικών διοργανώσεων, και γενικότερα μέσω του αθλητισμού και της προσέλκυσης αθλητών, καταφέρνουμε και επιμηκύνουμε την τουριστική περίοδο αφού διαφημίζουμε παράλληλα τον τόπο μας. Έχουμε και τα ιαματικά λουτρά, οπότε οι εναλλακτικές μορφές τουρισμού είναι πολύ σημαντικές για μας», σημειώνει ο κ. Λειβαδιώτης.